Συνταγές
Παντεσπάνι δίχρωμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ
για ταψί 38αρι
16 αυγά,
16 κουταλιές σούπας ζάχαρη,
16 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι,
μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα,
μισό ποτήρι κονιάκ ή λικέρ αρεσκείας
1 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια
3 βανίλιες κανέλα,
γαρύφαλλο
1 κουταλιά της σούπας κακάο
Σιροπι
1 κιλό ζάχαρη,
3 ποτήρια νερό φλούδες λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χωρίζουμε τα αυγά χτυπάμε μαρέγκα και συνέχεια σε μία λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει ρίχνουμε το λικέρ τις βανίλιες την σόδα μία τέλος την μαρέγκα χωρίζουμε τη ζύμη στο μισό
Ρίχνουμε το καρύδι τριμμένο την κανέλα το γαρύφαλλο και το κακάο ρίχνουμε το σκούρο μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και σιγά σιγά από πάνω το λευκό
Βάζουμε το γλυκό στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50′-55′
Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι πρώτα μόλις βγει το γλυκό σιροπαρουμε σιγά σιγά μόλις κρυώσει το κόβουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.