Συνταγές
Με το που φθινοπωριάζει το κέικ δεν μας λείπει! Αυτή την φορά κέικ πολυ ζουμερό όπως μας αρέσει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Φαίνεται σαν του εμπορίου γνωστής εταιρείας! Φαντάζομαι ποσό ωραίο θα είναι το σπιτικό.
Καλή απόλαυση !
Η συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1,5 κούπες τσαγιού ζάχαρη
-2 αυγά
-2 κούπες τσαγιού αλεύρι φαρινάπ
-2 βανίλιες
-3/4 της κούπας τσαγιού ηλιέλαιο
-1 κούπα τσαγιού γαλα
-1 κούπα τσαγιού βραστό νερό
-3/4 κούπας τσαγιού κακάο καλής ποιότητας
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, ρίχνω το γάλα διαδοχικά με το αλεύρι-κακάο, τις βανίλιες, έπειτα το ηλιέλαιο.
Τέλος το νερό, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.
Η συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Πανεύκολο κέικ μήλου με ελαιόλαδο .
Η συνταγή για το κέικ μήλου αναλυτικά:
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
-3 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
-3 φλυτζάνια τσαγιού πολτός μήλου (φρέσκο μήλο καθαρισμένο και λιωμένο στο multi)
-1 φλιτζάνι τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
-2 καλά γεμάτα κουταλάκια του γλυκού baking powder
-2 καλά γεμάτα κουταλάκια του γλυκού κανέλα σκόνη (ή κατά βούληση)
-1 βανίλια
Η εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1ο: Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη όλα τα υγρά υλικά και προσθέτουμε ένα-ένα όλα τα στερεά, με όποια σειρά θέλουμε, προσέχοντας να φτιάξουμε ένα μείγμα μέτριας πηκτικότητας.
Βήμα 2ο: Χύνουμε το μείγμα στη φόρμα ή το ταψάκι το οποίο έχουμε λαδώσει προηγουμένως και πασπαλίσει με λίγο σιμιγδάλι ή αλεύρι.
Βήμα 3ο: Ψήνουμε στους 160ο C για 1 ώρα (στο φούρνο όπως ακριβώς ψήνουμε το κέικ)
Καλή απόλαυση!
Άννα Φιλιζιώτου