Γλυκα
Πανεύκολο Εκμέκ με Φρυγανιές, μυρωδάτο και λαχταριστό! (Της Φυλλίτσας)
Υλικά (Για ένα πυρέξ διαστάσεων 32Χ23εκ.) 12 φρυγανιές σιταρένιες ή σικάλεως 250γραμ. κρέμα γάλακτος ή ένα κουτάκι Μόρφατ, κρύα 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη 1 καψουλάκι βανίλιας 80γραμ. αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα Για το σιρόπι 1 φλιτζάνι νερό 1 φλιτζάνι ζάχαρη, λευκή ή καστανή 2 κουταλιές ανθόνερο ή τη φλοίδα ενός αψέκαστου λεμονιού Για την κρέμα 7 […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από helengrblog
Υλικά
(Για ένα πυρέξ διαστάσεων 32Χ23εκ.)
12 φρυγανιές σιταρένιες ή σικάλεως
250γραμ. κρέμα γάλακτος ή ένα κουτάκι Μόρφατ, κρύα
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 καψουλάκι βανίλιας
80γραμ. αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα
Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη, λευκή ή καστανή
2 κουταλιές ανθόνερο ή τη φλοίδα ενός αψέκαστου λεμονιού
Για την κρέμα
7 φλιτζάνια /1 λίτρο και 320ml γάλα πλήρες ή με 2% λιπαρά
6 κουταλιές ζάχαρη
2 φακελάκια corn flour (43Χ2γραμ.) με γεύση βανίλιας, όχι στιγμής
2 καψουλάκια βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, κρύα από το ψυγείο, μέσα στο μπολ του μίξερ και τη χτυπάμε με δυνατή ταχύτητα, μαζί με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, έως ότου γίνει αφράτη σαντιγί.
Όταν είναι έτοιμη, σταματάμε το μίξερ και τη βάζουμε στο ψυγείο. Την αφήνουμε εκεί να περιμένει.
Στρώνουμε τη βάση του πυρέξ με φρυγανιές, καλύπτοντάς τη εντελώς, χωρίς να αφήσουμε κενά.
Όταν η κρέμα σταθεροποιηθεί, βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και το καλύπτουμε με τη σαντιγί.
Το κόβουμε και το σερβίρουμε κρύο.