Συνταγές
Υπέροχο και πετυχημένο γλυκό αχλάδι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Boula Mpeza – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
20 κομμάτια αχλαδακια τα λεγόμενα κοντουλες,ένα κιλό ζάχαρη,3 και μισό ποτήρι νερό,2 βανίλιες χυμό ενός λεμονιου λεμονιού ,μια κουταλιά σούπας γλυκοζη!!!
Πλένω πολύ καλά τα αχλάδια που είναι προς το άγουρο και τα καθαρίσω από πίσω λίγο τα σπορακια αν και αυτή η ποικιλία δεν έχει σπόρια μεγάλα οπότε μένουν μέσα και τα τρώμε.Τα βάζω σε νερό καθώς τα καθαρίζω κρύο νερό με χυμό μισού λεμονιού.Τα αφήνω εκεί για μία ώρα.
Μετα τα βάζω σε ανοιχτή κατσαρόλα και ρίχνω την ζάχαρη το νερό τις βανίλιες και χυμό μισού λεμονιού,τα αφήνω να βράσουν αρκετή ώρα περίπου 50 λεπτά,βγάζω αφρό.Αφηνω κρυώνουν ένα βράδυ την άλλη ημέρα βάζω μια κουταλιά γλυκόζη και ξαναδενω το σιρόπι μέχρι να γίνει το γλυκό μας.
(Εάν θέλω για χρώμα μπορώ να βάλω γρεναδινη ροδι για κόκκινο χρώμα,η χρώμα ζαχαροπλαστικής σε κίτρινο η κόκκινο ροζ ότι θέλω,εγώ το άφησα στο φυσικό του χρώμα!!)
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Boula Mpeza – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δες άλλη μια νόστιμη συνταγή που θα σε κάνει να τρέξεις στην κουζίνα για πανεύκολο γλυκό με κρεμ πατισερί
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Tsolakidou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 200 γρ ζαχαρη και 4 κρόκους ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε 100 γρ. Κορν φλαουρ.Ανακατεύω και παράλληλα
Ρίχνουμε 1 λίτρο γάλα και μια βανίλια.
Αφού πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο.
Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπωλ και το βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν κρυώσει ανακατεύουμε για να αφρατεψει και την χρησιμοποιουμε όπου θέλουμε
πχ σε ατομικά μπωλ μπισκότο Oreo +κρεμα+σαντιγί +φράουλες με λικέρ.
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Tsolakidou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.