Συνταγές
Πανεύκολος Κορμός με μερέντα και φουντούκια – Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “foodmaniacs.gr”
Υλικά για το παντεσπάνι
12 αυγά
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
8 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 βανίλιες
Υλικά για τη γέμιση
500 γρ. μερέντα
1 φλιτζάνι φουντούκια χοντροκομμένα
Υλικά για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους. Χτυπάτε τα ασπράδια µέχρι να γίνουν µαρέγκα και τα προσθέτετε στο µείγµα ανακατεύοντας µε απαλές κινήσεις. Ρίχνετε τις βανίλιες και στη συνέχεια εναλλάξ το αλεύρι και το σιμιγδάλι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Στρώνετε σε παραλληλόγραμμο ταψί αντικολλητικό χαρτί και αδειάζετε το μείγμα. Το ισιώνετε με την σπάτουλα να πιάσει όλο το ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C (πάνω – κάτω) περίπου 30′.
Βράζετε για 3′ τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει.
Αφού ψηθεί το παντεσπάνι ρίχνετε το σιρόπι και το αφήνετε 5′. Απλώνετε τη μερέντα και το φουντούκι. Τυλίγετε σε ρολό μαζί με τη λαδόκολλα μέχρι να σχηματίσετε τον κορμό και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
Ξετυλίγετε τον κορμό και αν θέλετε απλώνετε επιπλέον μερέντα και φουντούκια. Σερβίρετε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “foodmaniacs.gr”