Συνταγές
Πανεύκολη τούρτα καρύδας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
Παντεσπάνι βασική συνταγή ( τα υλικά εις διπλούν)
180 γρ. φαρίνα
180 γρ. Ζάχαρη άχνη
180 γρ. βιτάμ
3 αυγά
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Για το σοκολατένιο προσθέτουμε 2 κουταλιές κακάο αφαιρώντας 2 κουταλιές αλεύρι.
Για το χρωματισμένο προσθέτουμε σταγόνες χρώματος.
Κρέμα
350 γρ. βούτυρο
250 γρ. Μασκαρπόνε κρύο
250 γρ. άχνη
1 βανίλια
80 γρ.καρύδα
Ντεκόρ
1 κουβερτούρα
Εκτέλεση
1.Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βιτάμ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και στο τέλος ενώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν παουντερ και το ρίχνουμε στο μείγμα. Στρώνουμε ένα ταψάκι 26 εκ. με λαδοκόλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αερόθερμο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Όταν κρυώσει το χωρίζουμε σε δύο μέρη.
2.Ξανακάνουμε την ίδια συνταγή για παντεσπάνι βάζοντας χρώμα της επιλογής μας κατά προτίμηση υγρό και ποσότητα τόση ώστε να βγει το χρώμα που θέλουμε.
3. Χτυπάμε το βούτυρο με το μασκαρπόνε μέχρι να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε σταδιακά την άχνη κοσκινισμένη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Εάν η κρέμα είναι σφικτή αραιώνουμε με γάλα.
4.Τοποθετούμε τα παντεσπάνια εναλλάξ αφού τα έχουμε βρέξει με λίγο αραιωμένη μαρμελάδα. Ενδιάμεσα βάζουμε την κρέμα .
5. Λιώνουμε μία κουβερτούρα τη βάζουμε σε ένα κορνέ και σχεδιάζουμε δεντράκια πάνω σε μία λαδόχαρτο. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν και κατόπιν τοποθετούμε περιμετρικά της τούρτας.
6.Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
Καλή επιτυχία!