Συνταγές
Τάρτα κρέμα με φράουλες – ένα γρήγορο γλυκάκι που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/4 κιλο ζύμη σφολιάτας
2 κουπες γαλα
3 κουταλιές αλευρι γ.ο.χ
3 κουταλιες κορν φλαουρ
1/2 κουπας ζαχαρη
λιγο αλατι
λιγη βανιλια
4 κροκαδια
400γρ σαντιγυ
1 κιλο φρεσκιες φραουλες
λιγη μαρμελαδα φραουλα
λιγα αμυγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γυριστε αναποδα μια φορμα ταρτας στρωστε επανω τη ζυμη σφολιατας να καλυπτει και τα χειλη της.Τρυπηστε με το πιρουνι και ψηστε στους 200 για 10 λεπτα περιπου.Ετοιμαστε την κρεμα.βραστε το γαλα. Σ ενα κατσαρολακι ανακατεψτε το αλευρι το κορν φλαουρ τη ζαχαρη και το αλατι.
Ανακατευοντας συνεχως ριξτε μεμιας το καυτο γαλα .βραστε την κρεμα σε πολυ χαμηλη φωτια ή σε μπαιν μαρι 6 λεπτα περιπου.Χτυπηστε τα κροκαδια ριξτε σ αυτα λιγη κρεμα κι αδειαστε τα στην υπολοιπη κρεμα.βραστε αλλα 4 λεπτα.Κατεβάστε και ριξτε την βανιλια .
όταν κρυωσει ανακατεψτε απαλα 1 κουπα σαντιγυ κι αδειαστε στην ταρτα.Αλειψτε λιγη σαντιγυ στα σημεια της κρεμας που θ ακουμπήσουν οι φραουλες.βαλτε τις φραουλες καλυψτε με αραιωμενη μαρμελαδα .γαρνιρετε με σαντιγυ κι αμυγδαλα
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πανεύκολη Τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο.
Υλικά:
- Για 6 – 8 μερίδες
- Για τη βάση
- 300 γρ. μπισκότα τύπου cookies ψιλοθρυμματισμένα
- 100 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), λιωμένο
- Για την κρέμα
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
- Για τη διακόσμηση
- γλυκό κουταλιού ή ξηροί καρποί της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Για τη βάση: Στρώνω με λαδόκολλα το εσωτερικό μιας φόρμα για τάρτες, με διάμετρο 24 εκ. ή ένα ταψάκι ίδιας διαμέτρου, με αποσπώμενα τοιχώματα.
Ανακατεύω καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, φτιάχνοντας ένα λασπώδες μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα (ή το ταψάκι) και το απλώνω ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση και τα τοιχώματά της. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει καλά.
Για την κρέμα:
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, χωρίς να την αφήσω να κάψει. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και …
Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : dinanikolaou