Συνταγές
Πανεύκολη συνταγή για λεμονοπορτοκαλόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ελένη Ψυχούλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά – Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας μέσα φέτες πορτοκάλι και λεμόνι να βράσουν μαζί. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε ένα πακέτο φύλλο κρούστας και το κάνουμε κομματάκια σε ένα ταψί. Το ψήνουμε στους 70 βαθμούς (αέρα) μισή ώρα για να ξεραθεί.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 1 λεμόνι, 6 αυγά, 1 φακελάκι μπέικιν, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, 4 βανίλιες, 1 φλυτζάνι σπορέλαιο, 1 κούπα ζάχαρη, ενάμιση κεσέ γιαούρτι.
Τέλος ρίχνουμε τα ψημένα φύλλα κρούστας και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μου.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνω μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Όταν τη βγάλουμε σιροπιάζουμε όπως είναι ζεστή με το κρύο σιρόπι.
Πριν τη σιροπιάσουμε ρίχνουμε μέσα στο κρύο σιρόπι χυμό από 1 λεμόνι.
Αν θέλετε βάζετε και τις φέτες λεμονιού και πορτοκαλιού από το σιρόπι για διακόσμηση.
Όταν το τρως έχει υπέροχη γεύση πορτοκαλιού και στο τέλος σου αφήνει μια επίγευση λεμονιού!
Η Εκτέλεση είναι από κ. Konstantinos Katsaros – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”