Συνταγές
Πανεύκολη σπιτική Μαρμελάδα μήλο γεμάτη αρώματα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Ελευθερία Παππά – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 κιλά μήλα διάφορα ώριμα, αρωματικά από το χωριό
6-7 αχλάδια ώριμα
3-4 κυδώνια
2 κιλά ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας
Χυμό λεμονιού.
Εκτέλεση
Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα κυδώνια και τα αχλάδια. Τρίβω τα μήλα στον τρίφτη.
Βάζω τον πολτό σε κατσαρόλα και την ζάχαρη, ανακατεύω και αφήνω όλο το βράδυ να βγάλει υγρά.
Την άλλη μέρα, βάζω και την κανέλα και βράζω ανακατεύοντας συνέχεια, για μισή ώρα. Αφήνω να κρυώσει κι έπειτα με ραβδομπλέντερ ή το κλασσικό πολτοποιώ, αν θελω, επειδή θα υπάρχουν σίγουρα μικρά κομμάτια.
Αποστειρωνω τα βάζα , ρίχνω το χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα, αφήνω να πάρει μια βράδυ ακόμη και γεμίζω τα καυτά βάζα με την καυτή μαρμελάδα, ξεχειλα. Κλείνω σφιχτά με το καπάκι και αναποδογυρίζω, ως ότου κρυώσουν για να πετύχω την κονσερβοποίηση.
Η Συνταγή είναι της κ. Ελευθερία Παππά – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”.