Συνταγές
Φτιάξτε και εσείς τώρα ένα πετυχημένο γλυκό του κουταλιού πετροκέρασο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Στεργιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ένα κιλό. Πετροκέρασα
Ένα κιλό ζάχαρη
400 γρ γλυκόζη
Δύο ποτήρια νερό
Μισό λεμόνι το χυμό του
Δύο τρία φύλλα αρμπαροριζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα κεράσια. Και αφερουμε το κουκούτσι με το ειδικό εργαλείο η με μια φουρκέτα
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει για δέκα λεπτά και μετά προσθέτουμε τα κεράσια
Τα βράζουμε μαζί. Για κανένα εικοσαλεπτο
Το ξαφρίζουμε. Και το αφερουμε από την φωτιά
Το αφήνουμε να κρυώσει και συνεχίζουμε την επόμενη μέρα αφερουμε τα κεράσια με μια τρυπητή κουτάλα και βράζουμε μόνο το σιρόπι μαζί με το γλυκόζη και τα φύλλα αρμπαροριζας το βράζουμε για κανένα τέταρτο.
Όπου να δέσει το σιρόπι και στο τελευταίο πεντάλεπτο προσθέτουμε τα κεράσια και τα βράζουμε όλα μαζί για δέκα λεπτά.
Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού ..
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Στεργιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πανεύκολη Σοκολατόπιτα με μαρμελάδα πετροκέρασο και χωρίς καθόλου αυγά.
Η Συνταγή είναι από κ. Έλενα Θαλασσα – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”
ΥΛΙΚΑ
1ποτηρι νερό ζεστό
1ποτηρι ελαιόλαδο
1ποτηρι ζάχαρη (μπορείτε και λίγη ζάχαρη)
Σοκολάτα κουβερτούρα όσο θέλετε (Για να μην σκουρύνει και πολύ!)
1 κουταλάκι σόδα
Αλάτι βανίλια
Φαρινα αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα έκοψα και κομμάτια σοκολάτας
Και έβαλα λάδι φρέσκο και 1κουταλια μέλι
Όσο πιο γλυκό θέλετε το κάνετε
Εμένα μου αρέσει να πικριζει λίγο η υγείας
Αν θέλετε.. Ρίχνετε και κακάο σε σκόνη
Ψήσιμο… 180..αεροθερμο
Περίπου 45 λεπτά με 50
Όταν κρυώσει βάζετε…. Την μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Αργότερα θα το στολίσω και με σαντιγί
* ΗΓεύση του, αν το σιροπιάσω μοιάζει με Μπλακ.. Φόρεστ πάστα!
Η Συνταγή είναι από κ. Έλενα Θαλασσα – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”