Γλυκα
Πανεύκολη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά συνταγής
1 πακέτο φύλο κρούστας
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
4 αυγά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο + επιπλέον για άλειμα ταψιού
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 καψουλίτσα βανίλιας
1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
2 1/2 ποτήρια νερό
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιου
2 ποτήρια ζάχαρη
2 φλούδες πορτοκαλιού
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνουμε ένα πυρέξ με διάσταση βάσης 22×33 εκ. περίπου.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και μετά τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ.
Κόβουμε το φύλλο πρώτα σε λωρίδες και μετά σε μικρά κομματάκια. Τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ με το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς. Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ και ψήνουμε τη πορτοκαλόπιτα στο προθερμασμένο φούρνο για 55-60 λ. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για το σιρόπι:Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 λ περίπου ή μέχρι να δέσει ελαφρώς και περιχύνουμε τη κρύα πορτοκαλόπιτα με το καυτό σιρόπι.
Μπες στο sintayes.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές!