Γλυκα
Πανεύκολα αφράτα πασχαλινά κουλουράκια – από γεύση είναι super
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νοστιμιές και ομορφιές που δίνουν γεύση και αρώματα στο Πάσχα μας ! Συνταγή για τα καλύτερα πασχαλινά κουλουράκια..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki
Υλικά
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. βούτηρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αβγά
250 γρ. ζάχαρη
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
100 γρ. γάλα συμπυκνωμένο – εβαπορέ χωρίς νερό, αδιάλυτο
1 φακελάκι μπεϊκιν
μισή κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρικής
2 βανίλιες
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, χτυπώντας με το μίξερ τη ζάχαρι και το βούτυρο.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα αυγά, το μπέηκιν και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε σε λίγο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα και το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ. Συμπληρώνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό.
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά έως ότου να γίνει ζύμη και κατόπιν ζυμώνουμε σταδιακά.
Πλάθουμε την ζύμη σε σχήμα που θέλουμε και βάζουμε τα κουλουράκια σε λαδόκολλα.
Αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 έως 12 λεπτά.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “πασχαλινά κουλουράκια” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πανεύκολη και super γευστική γαλατόπιτα.
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
3 φύλλα κρούστας ή και περισσότερα κατά βούληση
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.σ corn flaour
1 βανιλετα
2 αυγά
2 κ.σ γεμάτες βούτυρο
1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τα φύλλα κρούστας. Βουτυρώνουμε ενδιάμεσα, πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα, γυρίζουμε τις άκρες και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170°C στην κάτω σχάρα, για 45 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει καλά.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη. (Συνταγή της κ. Γκόλφω Νικολού)
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Instasuntages”