Πιτες
Πανεύκολη και εξαιρετικά αφράτη Τυρόπιτα με Καλαμποκάλευρο και Κρόκο Κοζάνης. Δοκιμάστε τη!
Υλικά 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο 3 φλιτζάνια / 750mL φρέσκο γάλα με 2% λιπαρά ή πλήρες 1½ κουταλάκι baking powder 250γραμ. κατσικίσια φέτα, θριμματισμένη 200γραμ. ανθότυρο ή κατίκι Δομοκού 2 μεγάλα βιολογικά αυγά, ελαφρώς χτυπημένα 3 κουταλιές ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δυόσμου Αλάτι (ελάχιστο) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 φακελάκι κρόκος Κοζάνης, διαλυμένος σε δύο κουταλιές χλιαρό νερό […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
3 φλιτζάνια / 750mL φρέσκο γάλα με 2% λιπαρά ή πλήρες
1½ κουταλάκι baking powder
250γραμ. κατσικίσια φέτα, θριμματισμένη
200γραμ. ανθότυρο ή κατίκι Δομοκού
2 μεγάλα βιολογικά αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
3 κουταλιές ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δυόσμου
Αλάτι (ελάχιστο) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φακελάκι κρόκος Κοζάνης, διαλυμένος σε δύο κουταλιές χλιαρό νερό
100mL ελαιόλαδο καλής ποιότητας
100γραμ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί , ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο, σαν βροχή, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, συνεχίζοντας για λίγο το ανακάτεμα, για να κατέβη λίγο η θερμοκρασία.
Κατόπιν προσθέτουμε το baking Powder, το ανθότυρο, τα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα, τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και ανακατεύουμε με το σύρμα, για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε τη θριμματισμένη φέτα, αλάτι και πιπέρι, τον κρόκο Κοζάνης και τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύουμε έντονα.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο.
Προσθέτουμε και την κρέμα, ισιώνουμε την επιφάνειά της και πασπαλίζουμε με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 45-50 λεπτά στον αέρα, ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ροδίσει.
Όταν ψηθεί, την βγάζουμε από το φούρνο και, πριν την κόψουμε, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Τη σερβίρουμε χλιαρή και την απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία – Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : helengrblog