Συνταγές
Δεν το αλλάζουμε με κανένα άλλο γλυκό πραγματικά σας το λέμε – απλά και εύκολα βραχάκια ή ανώμαλα Θεσσαλονίκης που είναι πεντανόστιμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψημένα και ξεφλουδισμένα αμυγδαλάκια, (είναι και παραγωγής του γαμπρού μου, οπότε δε σας λέω τίποτα, μέλι!), κουβερτούρα πολύ καλής ποιότητας που τη λιώνουμε σε μπεν μαρί και 1 κτσ. ηλιέλαιο! Λιώνουμε την κουβερτούρα, (250γρ.).
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, έχουμε ξεφλουδίσει τα αμύγδαλα, (250γρ. μας αρέσουν να είναι μπόλικα!).
Τα έχουμε ψήσει στους 150 βαθμούς πάνω- κάτω για 15 λεπτά περίπου, τα αφήνουμε να κρυώσουν και αναμειγνύουμε με χάρη.
Στρώνουμε πάνω σε λαδόκολλα και αφήνουμε να στερεοποιηθούν.
Τυλίγουμε μετά με κομματάκια αλουμινόχαρτου και τα βάζουμε στο ψυγείο μας και όσο αντέξουν.
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για πανεύκολα σπιτικά σοκολατένια βραχάκια.
Συνταγή από kitchenqueen.gr
ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια κουβερτούρα
150 γραμμάρια φουντούκια ωμά
150 γραμμάρια αμύγδαλα ωμά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
16 Μερίδες ~ 10 λεπτά
Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς στον αέρα για 10 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν και να γίνουν τραγανοί.
Δεν έχει νόημα να τους δοκιμάσουμε αμέσως μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο γιατί θα είναι ακόμα μαλακοί λόγω της θερμοκρασίας.
Εν τω μεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς στη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε λαδόχαρτο σε ένα δίσκο και με ένα κουτάλι απλώνουμε μικρά » βραχάκια «. Το αφήνουμε σε δροσερό μέρος να σταθεροποιηθούν.
Μπες στο kitchenqueen για περισσότερες νόστιμες συνταγές!