Συνταγές
Οικονομικά και εύκολα τα πιο αφράτα μπράουνι σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Κατερινα Στεργιου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
100 γρ σοκολάτα. Κουβερτουρα
25 γρ βούτυρο
1 αυγό.
80 γρ ζάχαρη
80 γρ Αλεύρι …γ. ο Χ
1 κουταλάκι μπεικιν κοφτό.
Μια βανίλια.
Μια πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο. Και προσθέτουμε την κουβερουρα. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει
Χτυπάμε. Το αυγό.με την ζάχαρη προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο μαζί με την λιωμένη κουβερτουρα
Στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά.
Το αφήνουμε για κανένα εικοσαλεπτο στο ψυγείο
Προθερμενουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αντίσταση.
Φτιάχνουμε μπαλάκια. Περίπου. 20. Βγαίνουν τα τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε. Στρώσει λαδόκολλα
Ψήνουμε για. 10. Λεπτά ..
Τα μπαλάκια είναι περίπου 23. γρ το καθένα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Στεργιου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Olha Pazyuk
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Πανεύκολα σοκομπουκίτσες, σκέτες πειρασμούς με μπράουνις ή κέϊκ σοκολάτας (τρουφάκια) – Πανεύκολα τρουφάκια με κέϊκ σοκολάτας ή μπράουνις που περίσσεψε
Υλικά:
5-6 φέτες χοντρές κέικ σοκολάτας ή μπράουνις
200 γραμ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. κονιάκ
1 πακέτο μπισκότα oreo ή άλλα γεμιστά
1/2 φλ. καρύδια
1 κ.σ. πραλίνα αν τα φτιάξουμε με κέϊκ κι όχι μπράουνις
τρούφα, ινδοκάρυδο, νιφάδες άσπρης σοκολάτας ή τριμμένο φουντούκι για επικάλυψη
Εκτέλεση:
Τρίβουμε το κέϊκ ή το μπράουνις σε πολύ μικρά κομματάκια και προσθέτουμε την κρέμα τυριού, τα μπισκότα αλεσμένα στο μπλέντερ, το κονιάκ, τα καρύδια κοπανισμένα και την πραλίνα.
Πανεύκολα τρουφάκια με κέϊκ σοκολάτας ή μπράουνις που περίσσεψε
Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά καλά και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30′ να σφίξει. Έπειτα πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις αραδιάζουμε σε δίσκο με λαδόκολλα.
Τις βάζουμε ξανά για 15′ λεπτά στο ψυγείο. Αφού κρυώσουν αρκετά, τυλίγουμε με σοκολατένια ή και πολύχρωμη τρούφα, ή ινδοκάρυδο, ή με νιφάδες λευκής σοκολάτας που τις έχουμε φτιάξει τρίβοντας μια λευκή σοκολάτα στον τρίφτη, ή ακόμη και κοπανισμένο φουντούκι.
Διατηρούμε τα τρουφάκια στο ψυγείο!
Καλοφάγωτα!!