Συνταγές
Φοβερές τηγανίτες με τυρί και λουκάνικο χωριάτικο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Santy Togk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1.5 φλ αλευρι
1 φλ νερό χλιαρό
1 κ.γ μαγιά
1 κ.γ αλάτι
Ημισκληρο τυρί τριμμένο μισό φλιτζάνι
1 λουκάνικο χωριάτικο ψιλοκομμένο
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το αλευρι με την μαγια και το αλάτι και ανακατέυουμε προσθέτουμε το νερό και ανακατέυουμε να γίνει ένας πηχτός χυλός Προσθέτουμε το τυρί και το λουκάνικο και ανακατευουμε καλα
Έχουμε βάλει σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει παιρνουμε με το κουτάλι
το ρίχνουμε στο λάδι τα γυρνάω και από την άλλη και τηγανιζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφι χρώμα.
Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί
Η Συνταγή είναι από Santy Togk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πανεύκολα λαχταριστά pancakes με τρία υλικά
Υλικά
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (για πιο αφράτο αποτέλεσμα)
- 1 κούπα γάλα φρέσκο
- 1 αυγό
- Αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ ρευστό μα ούτε και ιδιαίτερα πηχτό.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και με τη βαθιά κουτάλα που σερβίρουμε τη σούπα (έτσι υπολογίζουμε την ποσότητα του χυλού που χρειάζεται για κάθε pancake) ρίχνουμε χυλό στο τηγάνι.
Προσέχουμε να μη μαυρίσει, αλλάζουμε πλευρά κι όταν πάρει κι αυτή χρώμα, αφαιρούμε από το τηγάνι.
Αν δε θέλουμε μεγάλες τηγανίτες μπορούμε με ένα κουτάλι της σούπας να φτιάξουμε μικρότερες.
Γεμίζουμε το κουτάλι με χυλό, ρίχνουμε στο τηγάνι και ψήνουμε.
Μπορούμε να σερβίρουμε τα pancakes μας με μερέντα, με μέλι, με γλυκά του κουταλιού και να προσθέσουμε ακόμη φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς ή και παγωτό!
Το γευστικό αποτέλεσμα απογειώνει!