Συνταγές
Πανέμορφη τούρτα αμυγδάλου με διαχρονική αξία και νοστιμιά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Aliki Mitropoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
Πάντεσπανι
5 αυγά
150 γρ ζάχαρη
150 γρ. Αλέυρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
1 βανίλια
Ξύσμα απο ένα λεμόνι
Λιγο άλατι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε αυγά και ζάχαρη μέχρι μα αφρατεψουν να γίνουν λευκα. Πρόσθετε το αλάτι την βανίλια τπ ξύσμα και ανακατεύετε με κυκλικές Κινήσεις με μια σπάτουλα.
Πρόσθεστε το αλεύρι και το μπέικιν σιγα σιγα με κυκλικές κινήσεις.
Αδειάζετε σε φόρμα καλα βουτυρωμενη και ψήνετε στους 180 για 20 λεπτά περίπου
Το αφήνετε να κρυώσει καλα και κόβετε
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 λίτρο γάλα
4 αυγά
9 κοφτές κουταλιές κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
4 βανίλιες η σπόρους απο ένα φασολάκι βανίλιας
1 κουτάλια γεμάτη βουτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το γάλα με την ζάχαρη και την βανίλια χτυπάτε το κορν φλάουρ με τα αυγά και τα πρισθετε στο γάλα.
Ανακατεύετε καλα μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζετε απο την φωτιά και ριχνετε το βουτυρο.
Την αφήνετε να κρυώσει και την αφρατευετε με 200 ml Κρέμα γάλακτος.
Πρόσθετε 2 κούπες αμύγδαλα πραλίνα ( 1 κούπα αμύγδαλα 1 κούπα ζάχαρη και 1 κουτάλια της σούπας βουτυρο, λιώνετε τηξ ζάχαρη με το βουτυρο πρισθετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλα με το να καταναλώσουν )
Στρώνετε ένα φύλλο παντεσπάνι την μισή κρέμα δεύτερο φύλλο την υπόλοιπη κρέμα σκεπάζετε. Γαρνίρετε με σαντιγί αμύγδαλα πραλίνα
Η Συνταγή είναι από κ. Aliki Mitropoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.