Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό ραβανί – γίνεται τόσο αφράτο και τόσο νόστιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
1 νεροπότηρο γάλα (; Εγώ βάζω λίγο παραπάνω από μισό ποτήρι γάλα και το υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι)
1 νεροπότηρο σπορέλαιο
2 φακελάκια baking powder
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι ( άιντε εγώ έβαλα πορτοκάλι)
1 φακελάκι σιμιγδάλι 500 γρ. (Εγώ το έκανα με χοντρό)
Για το σιρόπι
5 νεροπότηρα ζάχαρη
5 νεροπότηρα νερό
1 βανίλια
Φλούδα και χυμό από ένα λεμόνι
Ένα ξυλάκι κανέλα
Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτο στο μίξερ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν για περίπου 15 λεπτά. Μετά χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
Σε βουτυρωμένο ταψί αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου σε αντιστάσεις. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε ελαφρώς και τον αφήνουμε στην άκρη ώσπου να φτιάξουμε το σιρόπι.
Όπως είναι καυτό το σιρόπι το αδειάζουμε πάνω στο χλιαρό γλυκό. ( Η συνταγή είναι από την κουμπαρούλα μου )
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Στελλα Κουσιδου.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πανέμορφα και πολύ γευστικά μπισκότα βανίλιας….
Η Εκτέλεση είναι από κ. Konstantina Dalakli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Δύο κούπες αλεύρι φαρίνα..(περίπου, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη)
Ένα αυγό
Μια κούπα ζάχαρη
Δύο κάψουλες βανίλιας
Δύο κσ γάλα
Μισή κούπα φρέσκο βούτυρο (αν και γίνεται και με βιταμ εξίσου νόστιμο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο, ζάχαρη, αυγό, γάλα και βανίλιες στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και με το χέρι ζυμωνουμε να γίνει μια ωραία ζύμη που πλάθεται.
Εδώ αν χρειαστεί… προσθέτουμε αλεύρι. Όταν η ζύμη έχει σωστή υφή… αφήνουμε μισή ώρα να δέσει.
Φτιάχνουμε σχέδια με κουπατ και ψήνουμε σε λαδόκολλα, στους 180 βαθμούς…10 με 12 λεπτά.
Δεν ροδιζουν.. αλλά σ’αυτόν τον χρόνο γίνονται και δένουν εκτός φούρνου. Εγώ έβαλα από πάνω σοκολάτα υγείας σε Μπεν Μαρί και πολύχρωμη τρούφα. Τρώγονται ωστόσο σκέτα ως υπέροχα μπισκότα….
Η Συνταγή είναι από κ. Χρύσα Παραδειση – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.