Γλυκα
Παγωτό Τιραμισού “κάτσε καλά”…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Yλικά
- 4 αυγά
- 1/2 φλυτζάνι (8 κουταλιές της σούπας) ζάχαρη
- 250 γρ τυρί Μασκαρπόνε
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 8 σαβουαγιάρ μπισκότα
- 5 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
- 5 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
- 2 κουταλιές της σούπας μπράντι ή Amaretto λικέρ
- κακάο
Εκτέλεση
- Ενώστε τον καφέ με το νερό και το κονιάκ . Κόψτε τα μπισκότα σε μικρότερα κομμάτια.
- Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάτε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν. Προσθέστε το τυρί Mascarpone και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά.
- Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ, και απαλά προσθέτετε το μείγμα με το τυρί Mascarpone.
- Σε ένα μακρόστενο σκεύος για παγωτό στρώστε μεμβράνη . Βουτήξτε τα σπασμένα μπισκότα στο μείγμα καφέ. (Προσέξτε να μην απορροφούν τα σαβαγιάρ πάρα πολύ, μόνο οι άκρες πρέπει να διαποτίζονται). Ρίξτε το 1/3 του μίγματος μέσα στη φόρμα και προσθέστε τα μισά σαβαγιαρ. Βάλτε άλλο 1/3 του μίγματος κρέμας πάνω από τα μπισκότα, προσθέστε τα υπόλοιπο μπισκότα και τελειώστε με το τελευταίο 1/3 της κρέμας. Καλύψτε και βάλτε στη κατάψυξη.
- Όταν παγώσει αναποδογυρίστε τη φόρμα , αφαιρέστε το πλαστικό περιτύλιγμα, κοσκινίστε το κακάο πάνω από το παγωτό και σερβίρετε.
Δείτε το Βίντεο: