Συνταγές
Πολύ ωραίο φαγητό – πίτσα ή αλλιώς ομελέτα με βάση το μπρόκολο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε εξ αρχής 1 μπρόκολο μικρό ίσα με μια μπουνιά να το περάσουμε από το μουλτι παρέα με 1 ξερό κρεμμύδι.. Το ρίχνουμε σέ κατσαρολακι μαζί με 3 κουταλιές της σούπας νερό να βράσει μέχρι να εξατμιστουν όλα τα υγρά. Ύστερα το μεταφέρουμε μέσα σέ αντικολλητικό τηγάνι
το Σωταρουμε με 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο, αλατοπιπερο ρίγανη, λίγο κουρκουμά πάπρικα γλυκιά μοσχοκάρυδο για 5′. Ύστερα έριξα από πάνω 4 φέτες τυρί τού τοστ, λίγο τυρί φέτα σέ τριμα, ύστερα από 2 αυγά για 2 μερίδες φαγητό, λίγο πιπεριά πορτοκαλί σέ κομματάκια, και λίγα ντοματινακια κουτσικα .
φυσικά αλατοπιπερο από πάνω και λίγο ελαιόλαδο ακόμη έτσι με το ροι. Βάζω ένα ταψακι για να σκεπάσουμε το τηγάνι, ανάβουμε Την φωτιά από το 12 στο 5-6 και ψήνουμε για 15-20′.
Σβήνω την φωτιά
σερβίρουμε ύστερα από τέταρτο. Μουρλια τρελλα έγινε ειλικρινά και πεντανόστιμο φαγητό
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για πίτσα σε σχήμα δακτυλίδι ! Εντυπωσιακό αλλά και νοστιμότατο! ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Υλικά
- Κάνει περίπου 8 μερίδες
- 1 φύλλο σφολιάτας
- Σπιτική σάλτσα ντομάτας για πίτσα
- 1 φλυτζάνι (100 g) τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη
- 60 γρ Πεπερόνι φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας (15 g) τυρί παρμεζάνας, τριμμένο
- Επικάλυψη
- 1 αυγό, χτυπημένο
- 1 κουταλιά της σούπας (7g) Παρμεζάνα Τυρί, τριμμένο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο σε 200C και σε ένα ταψάκι βάζετε λαδόχαρτο.
- Ξεδιπλώστε τη σφολιάτα και με ένα πλάστη ανοίγετε ελαφρά.
- Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε λεπτές λωρίδες σε όλη τη διαδρομή μέχρι τα 2/3 του μήκους της ζύμης.
- Απλώνετε σάλτσα πίτσας πάνω στην άκοπη ζύμη.
- Από πάνω ρίχνετε το τυρί μοτσαρέλα, φέτες πεπερόνι και παρμεζάνα με αυτή τη σειρά.
- Διαχωρίστε τις λωρίδες ζύμης λίγο και να αρχίστε να διπλώνετε τη ζύμη με τη γέμιση σε όλο το μήκος των λωρίδων.
- Κλείστε σε ένα κύκλο και σφραγίστε τις άκρες.
- Αλείψτε με χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με παρμεζάνα τυρί εάν θέλετε.
- Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Αφήστε το να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρισμα.