Συνταγές
Πίτσα Ελληνική με τοματίνια φέτα και ρίγανη με αφράτη και παχιά ζύμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώτα Πιπερτζή – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Πλατσιντα πίτα από την Νάουσα
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι γοχ
350 χλιαρό νερό
1φακ ξερή μαγιά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1κουταλακι αλάτι 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
200 γρ φέτα θρυματισμενη
Τοματινια η μία τομάτα μεγάλη σε κομματάκια
1κουταλακι ρίγανη
Λίγο σουσάμι για πασπαλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το νερό την μαγιά την ζάχαρη το αλάτι και το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο ανακατεύουμε να γίνει χείλος σκεπάζουμε για να φουσκώσει στο φούρνο για μισή ώρα στους 50 βαθμούς.
Παίρνουμε ενα μεγάλο ταψί του φούρνου το λαδώνουμε και απλώνουμε το ζυμαρι με τα δάχτυλα με λαδωμενα χέρια ρίχνουμε την φέτα τα τοματινια την ρίγανη και το μισό φλιτζάνι λάδι πασπαλίζουμε με σουσάμι και βάζουμε στο φούρνο πάλι στους 50 βαθμούς για ένα τέταρτο και μετά στους 210 ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου αφήνουμε 10 λεπτά να σφίξει γιατί είναι αφρατη
Κόβουμε κομμάτια και τρώμε είναι τέλεια καλό βράδυ σε όλους
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώτα Πιπερτζή – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.