Συνταγές
Μπουγιουρντί στο φούρνο που θα γλύφεις τα δάκτυλά σου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Christina Efthimiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ :
Κρεμμυδάκι ξερό, ψιλοκομμένο και πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη, ντομάτα ψιλοκομμένη και σε φέτες ντοματούλα.
Τυρί φέτα, λάδι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Βάζουμε σε ένα τηγάνι την πιπεριά και το κρεμμύδι, τα τσιγαρίζουμε με λαδάκι και αλατάκι λίγο.
Μετά παίρνουμε ένα πήλινο, στρώνουμε την ντομάτα σε φέτες, το κρεμμύδι, την πιπεριά που πιό πριν τα έχουμε τσιγαρίσει στο τηγάνι και τα στρώνουμε μέσα στο πήλινο. Ρίχνουμε λίγη ρίγανη και την φέτα την θρυμματισμενη σε χοντρά κομμάτια σε όλο το πήλινο, και την ψιλοκομμένη ντομάτα από πάνω από την φέτα.
Πασπαλίζουμε με μια χούφτα κίτρινο τυρί από πάνω και λίγο ρίγανη για το άρωμα.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να ρωδίσει το τυρί από πάνω θα το δείτε με το μάτι σας.
Η συνταγή είναι από Christina Efthimiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Πίτα με τυρί κρέμα και καπνιστό τυρί Μετσόβου!
Η συνταγή είναι από κ. Stella Emmanouil – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
για τη γέμιση
-2 ποτήρια νερού γάλα
-1 ποτήρι νερού ψιλό σιμιγδάλι
-500 γρ. φέτα
-200 γρ. κίτρινο τυρί καπνιστό Μετσόβου τριμμένο
Εκτέλεση
Σιγοβράζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς, όταν πήξει το μίγμα μας, αποσύρουμε απο τη φωτιά, τρίβουμε με τα χέρια μας την φέτα και τη ρίχνουμε στο μίγμα.
Στρώνουμε 2 φύλλα κάτω, βάζουμε τη γέμιση, ρίχνουμε διάσπαρτα το καπνιστό τυρί και καλύπτουμε με τα 2 φύλλα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 1 ώρα.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Δεν χρειάζεται αλάτι η γέμιση, είναι ήδη αλμυρή από την φέτα.
Η συνταγή είναι από κ. Stella Emmanouil – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.