Συνταγές
Κολοκυθόπιτα – η πιο ωραία πίτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
5 κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη
2 κρεμυδια τριμμένα στον τρίφτη
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 ντομάτα σφιχτή ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλέυρι φαρίνα
1 φλ του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 φλ του νες καφε γαλα
1 φλ φέτα τριμμένη
1 φλ κασέρι τριμμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε τα λαχανικά όλα σε σουρωτήρι με λίγο αλάτι τα αφήνουμε μισή ώρα μετά τα στιβω καλά να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Σε μια λεκανιτσα χτυπάμε τα αυγά μετά προσθέτουμε το λάδι το γάλα τα στημένα λαχανικά το σιμιγδάλι την φαρίνα και ανακατέυουμε καλά προσθέτουμε και τα τυριά και ανακατέυουμε .
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζουμε τον πηχτό χυλό το στρώνω Ρίχνουμε λίγο λάδι από επάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις με το να πάρει ωραίο χρώμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Πίτα με κολοκυθάκια και ζαμπόν
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Stergioudi – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε 5 κολοκυθακια μικρά στο χοντρό τριφτη,(τα αφηνουμε να στραγγίσουν για να φύγουν τα υγρά τους)
Κοβουμε σε λωρίδες 200γρ ζαμπόν, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 100γρ τυρί ρεγκάτο τριμμένο σε χοντρό τριφτη, λιγη φετα θρυματισμενη, 100γρ αλεύρι που φουσκώνει μονο του, 1 κγ μπεκιν πάουτερ, 4 αυγά, μπολικο ανηθο ψιλοκομμένο, 120γρ καλαμποκέλαιο, αλάτι και πιπέρι!
Τα υλικα τα βαζουμε σε ενα μπωλ και τα ανακατεύουμε καλά και τα βαζουμε σε ενα ταψί και στο προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου, για 30 λεπτά ή μεχρι να ροδισει από πανω και απο κατω!
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Stergioudi – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”