Πιτες
Ιδιαίτερη συνταγή αυτό είναι το ωραίο – πίτα με φακές!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Mouta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρώτα τις φακές. 350 γρμ φακές τις βγαζουμε με 1 λίτρο νερο μέχρι να μαλακώσουν.
Σε τηγανι βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο κ 3 κσ λαδι κ σωτάρουμε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Ρίχνουμε μετα τις βρασμένες φακές 1 κουταλάκι αλάτι 1 κγ πάπρικα κ μισο κγ μαύρο πιπερι.
Τ αφήνουμε να κρυώσει. Για τη ζύμη 100 γρμ χλιαρό νερο 200 γρμ χλιαρό γάλα 45 γρμ σπορελαιο 1 αυγο 1 κγ μάγια 1 κσ ζαχαρη 1 κγ αλατι 600 γρμ αλεύρι.
Ζυμώνουμε κ αφήνουμε να φουσκώσει μετα χωρίζουμε σε 16 μπαλάκια.
Ανοίγουμε ενα ενα τα φυλλα σκορπαμε 2-3 κουταλιές φακές κ απο λίγο τυρι μαλακο τριμμένο. Το τυλιγουμε στην βέργα όπως το σαραγλι κ το βάζουμε σε 38αρι λαδομενο ταψι
Λιωνουμε 120 γρμ βούτυρο κ 45 γρμ σπορελαιο κ λαδωνουμε απο πανω μ αυτο την πιτα.
Ψήνουμε στον αέρα για 35 λεπτά στους 170-180 βαθμούς.
Η Συνταγή είναι από Litsa Mouta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για πίτα με ζύμη κουρού, λουκάνικο, μήλο και ξινομυζήθρα
Υλικά
1φύλλοκουρού κατεψυγμένο
1ξινόμηλο σε φέτες
200γρλουκάνικα Φρανκφούρτης εν ελάδι
1/2φλξινομυζήθρα
6μικράντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
5σταφίδες ψιλοκομμένες
2ξερά βερύκοκα ψιλοκομμένα
1κουταλιάβούτυρο φρέσκο λιωμένο ή μαργαρίνη
1/4κουταλιούαλάτι-πιπέρι- μοσχοκάρυδο-κανέλα
αυγό για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο ένα βαθύ ταψάκι 23 εκ. στρώνουμε το φύλλο κουρού που το έχουμε αποψύξει καλά να καλύψει και τα τοιχώματα.
Ότι περισσεύει από το ζυμάρι το κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι, το πλάθουμε σε μπάλα και το ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο για να καλύψουμε από πάνω την πίτα.
Στρώνουμε τις φέτες του μήλου και από πάνω αραδιάζουμε το λουκάνικο που το έχουμε κόψει σε ροδέλες, στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάζουμε την πίτα με το φυλλαράκι που έχουμε ανοίξει, το αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο cookstory.gr