Συνταγές
Πέρκα στον φούρνο με τραγανές πατάτες!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
-600gr φιλέτο πέρκας κατεψυγμένο
-4κτσ ελαιόλαδο
-1κτσ αλάτι
-1/2κτγ πιπέρι
-1κτγ. ρίγανη τριμμένη
-1/2κτγ πάπρικα
-1/3κτγ κουρκουμά
-2κτσ μουστάρδα
-1 λεμόνι τον χυμό και το ξύσμα του
-1 κιλό πατάτες για φούρνο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα ξεκινήσουμε την συνταγή, πλένοντας καλά τις πατάτες. Κατόπιν τις κόβουμε χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε σε φέτες και τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα. Θα τις βάλουμε να βράσουν. Στο βράσιμο χρειάζεται λίγη προσοχή, ώστε οι πατάτες απλά να μαλακώσουν και όχι να λιώσουν.
Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε την πέρκα. Λαδώνουμε μία λαμαρίνα ψησίματος, βάζουμε μέσα την πέρκα και την λαδώνουμε και στις δύο πλευρές της. Θα πασπαλίσουμε τώρα την πέρκα με λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και από τις δύο πλευρές. Συνεχίζουμε στίβοντας επάνω της μισό λεμόνι και λίγο ξύσμα από αυτό με έναν τρίφτη.
Βάζουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο για περίπου 30 έως 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Οσο η πέρκα είναι στο φούρνο, παίρνουμε τις πατάτες που έχουν ήδη βράσει και τις απλώνουμε σε μία άλλη λαμαρίνα. Τις πασπαλίζουμε με λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα και κουρκουμά. Θα στίψουμε επάνω στις πατάτες σχεδόν ένα λεμόνι και περίπου 2κτσ. μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
Μόλις βγάλουμε την πέρκα από το φούρνο, θα βάλουμε τη λαμαρίνα με τις πατάτες στο φούρνο για περίπου 20 έως 30 λεπτά στους 220 βαθμούς σε αέρα έως ότου να γίνουν τραγανές.
Μετά το ψήσιμο και των πατατών, έχουμε στο τραπέζι και τις δύο λαμαρίνες. Η πέρκα ξεκολιέται από τη λαμαρίνα με σπάτουλα.
Η συνταγή είναι έτοιμη προς σερβίρισμα. Καλή σας απόλαυση!
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor