Συνταγές
Γιαουρτίνη, παραδοσιακό γλυκό Πελοποννήσου – σιροπιαστή γιαουρτόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή/Φώτο είναι από την κ. Μαίρη Καπνίση -“ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
6 αυγα
1 κεσεδακι γιαουρτι 200γρμ
1 κεσεδακι βουτυρο( μισο φυτινη μισο καλο)
1 κεσεδακι αμυγδαλα ασπρισμενα και χονδροκομμενα στο μουλτι
2 και 1/2 κεσεδακια κοφτα σιμιγδαλι ψιλο
4 βανιλιες
3 κ.γ μπαίικιν παουντερ
250 γρμ ζαχαρη
Εκτελεση
Χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη αρκετη ωρα με το μιξερ χειρος κατοπιν ριχνουμε τους κροκους και συνεχιζουμε το χτυπημα το γιαουρτι τις βανιλιες το σιμιγδαλι με την μαρεγγα εναλλαξ και τελος τα αμυγδαλα
Ψηνουμε σε καλα προθερμασμενο φουρνο στους 200° πανω κατω σε 30 Νο ταψι
Χρονος ψησιματος αναλογα τον φουρνο εμενα μου πηρε τρια τεταρτα στην μιση ωρα το κοιτατε με την μεθοδο της οδοντογλυφιδας
Σιροπι
4 φλυτζανες ζαχαρη ,3 1/2 νερο μια φλυδα λεμονιου για 7 λεπτα απο το σημειο βρασμου
Τρυπαμε με οδοντογλυφιδα το γλυκο μολις βγει και σιροπαρομε
Ζεστο το γλυκο κρυο το σιροπι
Η Συνταγή/Φώτο είναι από την κ. Μαίρη Καπνίση -“ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Ας δούμε και κάτι σε ζυμαρικό..
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για πέννες με σάλτσα γιαουρτιού
Υλικά :
500 γραμμάρια πέννες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
2 κεσεδάκια γιαούρτι
1 κουταλάκι μαιντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το τυρί και πάλι ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό και προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες.Ανακατεύουμε ελαφρώς και το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.