Συνταγές
Νοστιμότατο φαγητό – μελιτζάνες με κρέας στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Aleka Thomaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
700 γρ κρέας μοσχαράκι
Δύο ξερά κρεμμύδια
Δύο σκελίδες σκόρδο
Μια φυλτζανα σάλτσα σπιτική
Δύο μεγάλες μελιτζάνες
Τρεις πατάτες
Αλάτι,πιπέρι
Μια κσ σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
Ένα κρασοποτηρο λάδι
Εκτέλεση
Τσιγάριζουμε το κρεμμύδι με το κρέας για να το θωρακισω,πρόσθεσα την σάλτσα και τα υπόλοιπα μυρωδικά και πρόσθετουμε δύο φυλτζανες νερό
Βραζουμε για 45 λεπτά στην χύτρα. Παραλληλα τηγάνισμα ελαφρώς τις μελιτζάνες και τις πατάτες τα τοποθέτουμε στο πυρέξ ταψακι
πρόσθετουμε και το κρέας με την σάλτσα του και το βαζουμε στο φούρνο να ψηθεί για μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
Η Συνταγή είναι από Aleka Thomaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για πένες στον φούρνο με τυριά και λουκάνικα !
Υλικά
1 πακέτο πένες
1 πακετάκι τυρί 250 γραμ Μιξ τυριών [στα σούπερ μάρκετ έτοιμο]
10 λουκανικάκια κοκτέιλ κομμένα σε ροδέλες
250 γραμ φέτα
1 κούπα τυρί τριμμένο γκούντα
1 κρέμα μικρή γάλακτος ,ή 1 κουτάκι μικρό εβαπορέ κατά προτίμηση
αλάτι πιπέρι.
Eκτέλεση
Βράζουμε τις πένες ,τις στραγγίζουμε και ρίχνουμε τις μισές στο ταψί η πυρέξ που θα το ψήσουμε.
Ρίχνουμε από πάνω τα μισά από τα τυριά ανακατεύουμε και στρώνουμε στο ταψί ομοιόμορφα .
Ρίχνουμε την φέτα τριμμένη με τα χέρια να πάει παντού και προσθέτουμε και τα λουκανικάκια κομμένα σε ροδέλες σε όλη την επιφάνεια.
Ρίχνουμε στις υπόλοιπες πένες μερικά από τα τυριά ανακατεύουμε και τα στρώνουμε επάνω από την φέτα .
Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια ότι υπόλοιπο τυρί μας έχει μείνει περιχύνουμε από πάνω με την κρέμα γάλακτος η το νουνού εβαπορέ γάλα και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά κι έτοιμο το υπέροχο φαγάκι μας !!!