Συνταγές
Πολύ ωραίο και νόστιμο φαγητό!! Ρυζότο με Λουκάνικο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμενο
1 καρότο ψιλοκομμενο
3 κς λάδι
2 κούπες ρύζι αρμποριο κατα προτίμηση
1 Λουκανικο χωριάτικο (σήμερα έβαλα 5-6 Φρανκφούρτης)
1 ποτήρι λευκό κρασί
1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
150 γρ παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το Λουκανικο και το σωταρουμε σε ενα τηγάνι ! Το αφαιρούμε , προσθέτουμε λάδι και σωταρουμε το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν
Βάζουμε και το ρύζι μέχρι να γυαλίσει ! Βάζουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί ! Ρίχνουμε τον ζωμό και λίγο πριν γίνει το ρύζι βάζουμε και το Λουκανικο και αφήνουμε να βράσουν καλα
Σερβίρουμε με παρμεζάνα ανακατεύοντας τη καλα στο φαγητό !
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για πένες με λουκάνικο, βασιλικό και μουστάρδα
Μια γρήγορη, πεντανόστιμη και χορταστική συνταγή με τα αγαπημένα ζυμαρικά και μυρωδάτο λουκάνικο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια αλλά και οι φίλοι που θα έρθουν στο σπίτι.
Υλικά
(για 4 άτομα)
1 πακέτο πένες
700 γρ. λουκάνικα πικάντικα, κομμένα σε ροδέλες
3/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. μουστάρδα με ολόκληρους σπόρους σιναπιού
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι νιφάδες
1 φλιτζάνι βασιλικό, λεπτοκομμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente και τις στραγγίζουμε.
2. Στο ενδιάμεσο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, ξύνοντας με ξύλινη κουτάλα ό,τι έχει κολλήσει στον πάτο του τηγανιού, και όταν μειωθεί στο μισό, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
3. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.