Συνταγές
Πάστες Μπανόφι…με δίχρωμη σαντιγί που κάνει την διαφορά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από Οι Γεύσεις της Ελένης
Υλικά
6 αυγά μέτρια
100 γρ. ζάχαρη
160 γρ. Φαριναπ
30 γρ. κακάο κοσκινισμένο
1 κ.σ. εσάνς βανίλιας
2 πρέζες αλάτι
4-5 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας παχυρευστό
1 σακ. Σταγόνες σοκολάτας (παγωμένες)
2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά, μέχρι το μίγμα να φουσκώσει και να γίνει λευκό και αφράτο. Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, την βανίλια,το αλάτι, το σιρόπι, χτυπάμε λίγο ακόμα και σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακαο και το ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντάς το παράλληλα με σπάτουλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να το πάρει όλο και να ομογενοποιηθεί..
Μοιραζουμε το μείγμα σε 2 ταψιά 35×25 που προηγουμένως εχουμε στρωσει λαδοκολλα, πασπαλιζουμε απο πανω τις σταγονες και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 15 λεπτά περίπου στον αέρα…
Για την γέμιση…
500 γρ. Φυτική σαντιγι
2 κουτιά καραμελωμενο ζαχαρουχο
2 -3 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
Χτυπάμε στο μίξερ την σαντιγι μεχρι να σφιξει…
Για το σιρόπι…
1 κουπα Ζάχαρη
1 1/2 Νερό
Βράζουμε για 5 λεπτά…
Στήσιμο…
Παίρνουμε το ταψάκι που ψησαμε το παντεσπάνι… στρώνουμε το ένα παντεσπάνι κάτω, σιροπιαζουμε καλά… αλειφουμε την καραμελα, βαζουμε μια στρωση μπανάνες
Ρίχνουμε την μισή κρέμα, βάζουμε το άλλο παντεσπάνι, σιροπιαζουμε πάλι, την υπόλοιπη κρέμα, γαρνιρουμε με ότι θέλουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες μέχρι να τις κόψουμε…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από Οι Γεύσεις της Ελένης