Συνταγές
Πάστα Despacito με σιρόπι καφέ και σοκολάτα.. Φροντίστε να το δοκιμάσετε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
Για τη βάση
• 3 αυγά
• 1/2 (μισό) φλιτζάνι ζάχαρη
• 1/2 (μισό) φλιτζάνι αλεύρι
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
• 1 συσκευασία βανίλιας
• 2,5 κουταλιές της σούπας κακάο
Για το σιρόπι καφέ.
• 1 φλιτζάνι γάλα
• 1 κουταλιά της σούπας κακάο
• 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
Για το μους σοκολάτας.
• 100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
• 50 g σοκολάτας γάλακτος
• 400 ml κρέμα γάλακτος
• 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
1. Για το κέικ χτυπάμε τα αυγά και η ζάχαρη μέχρι να αφρίσουν.
2. Προσθέστε αλεύρι, μπέικιν, βανίλια και συνεχίστε να χτυπάτε.
3. Τέλος, προσθέστε το κακάο και αναμίξτε. Η ζύμη του κέικ είναι έτοιμη.
4. Στρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 20 cm με χαρτί ψησίματος. Αδειάζουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε φούρνο που έχει προθερμαθεί στους 160 ° C για 25-30 λεπτά.
5. Για το σιρόπι του καφέ, αναμιγνύουμε το γάλα, το κακάο και τον στιγμιαίο καφέ σε ένα σκεύος στη κουζίνα. Όταν αρχίζει να βράζει σβήνουμε.
6. Βάζουμε το σιρόπι καφέ στο ψυγείο.
7. Βάζουμε τη ψημένη βάση σε μία πιατέλα.
8. Ρίχνουμε στο κέικ το σιρόπι καφέ.
9. Για το μους σοκολάτας λιώνουμε τις σοκολάτες.
10. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη.
11. Ρίχνουμε τη σοκολάτα που έχουμε λειώσει και που έχει κρυώσει.
12. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κρέμα μους σοκολάτας στο κέικ μας .
13. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και διακοσμούμε την επόμενη μέρα.