Γλυκα
Απίστευτη πάστα φλώρα με κρέμα λεμόνι – για τους λάτρεις του λεμονιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
2 αυγά
100γρ ζάχαρη
100μλ σπορέλαιο
10γρ μπεϊκιν παουντερ
300γρ αλεύρι
Λίγο αλάτι και βανιλια
Κρεμα
4 αυγά
200γρ ζάχαρη
Χυμό από 4 λεμόνια και ξυζμα απο 2
45-50 γρ βούτυρο
1-2 κουτ.γλ κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρώτα τη κρέμα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και βάζουμε στην φωτιά. Πρέπει να δέσει. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Τη ζύμη απλά ανακατευουμε και ζυμώνουμε για να βγει μαλάκια και λεία ζύμη . Μοιράζουμε στα δυο κομμάτια. Απλώνουμε στη φόρμα 28 εκατ.
Μετά τη κρέμα.
Από δεύτερο κομμάτι πλάθουμε μπαστούνια και τοποθετούμε γύρω γύρω.Και πασπαλίζουμε με φιδέ αμυγδάλου Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 25 λεπτά .
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για Πάστα Φλώρα με τραγανή βάση μπισκότο
Η Συνταγή είναι από κ. Γεωργία Διαμαντόγλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλιτζάνι βιταμ
1/2 ζάχαρη
1 αυγό και έναν κρόκο
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 μπεκιν
1/2 κουταλάκι σόδα
2 κουταλιές κονιάκ
Μαρμελάδα
Φιλε αμύγδαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βιταμ με την ζάχαρη προσθέτουμε τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά εκτός της μαρμελαδας και του αμύγδαλου.
Βουτυρωνουμε το ταψί και βάζουμε στο ταψί απλώνοντας καλά. Κρατάμε ζύμη για τα κορδόνια. Κάνουμε τα κορδόνια και τα βάζουμε όπως στην φωτογραφία.
Τα κορδόνια τα περνάμε με το ασπράδι που έμεινε για να πάρει η ζύμη ωραία γυαλάδα.
Γεμίζουμε με μαρμελάδα και τέλος φιλέ αμύγδαλο.
Ψήσιμο στους 180 βαθμούς.
Η Συνταγή είναι από κ. Γεωργία Διαμαντόγλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”