Γλυκα
Πάστα κυδωνιού
Υλικά 3-4 κυδώνια, χυμός από ½ λεμόνι, 2 φλιτζ. ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι Εκτέλεση 1. Πλένετε τα κυδώνια, τα καθαρίζετε, τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτετε με νερό. 2. Προσθέτετε το χυμό λεμόνι και τα βράζετε για περίπου 25΄ μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
3-4 κυδώνια,
χυμός από ½ λεμόνι,
2 φλιτζ. ζάχαρη,
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
1. Πλένετε τα κυδώνια, τα καθαρίζετε, τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτετε με νερό.
2. Προσθέτετε το χυμό λεμόνι και τα βράζετε για περίπου 25΄ μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τη φωτιά, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν για 5΄.
3. Στη συνέχεια τα περνάτε από το μπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί πουρές.
4. Τοποθετείτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα μετρώντας το με ένα φλιτζάνι. Πρέπει επίσης η ποσότητα της ζάχαρης να είναι ίδια με την ποσότητα του πουρέ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το μείγμα είναι περίπου 2 φλιτζ., οπότε προσθέτετε 2 φλιτζ. ζάχαρη.
5. Σιγοβράζετε τον πουρέ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας συχνά. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για περίπου 1 ώρα ή έως ότου το μείγμα κυδώνι αρχίζει να πήζει και να αποκτάει ένα βαθύ πορτοκαλί χρώμα.
6. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 60° C.
7. Ρίχνετε το μείγμα κυδώνι σε ένα πυρέξ ή σε ένα μικρό τετράγωνο ταψί στο οποίο έχετε στρώσει λαδόχαρτο και το ψήνετε στο φούρνο περίπου για 1 ώρα και σερβίρετε.
Tip: Μπορείτε να το ψήσετε και σε στρογγυλή φόρμα και, πριν το σερβίρετε, να το καλύψετε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.
Επίσης μια άλλη πρόταση σερβιρίσματος είναι στο πρωινό με φρυγανισμένο ψωμί και τυρί.
elle