Συνταγές
Πάρφε πραλίνας, ένα αριστούργημα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
Υλικά
300γρ φουντούκια,
200γρ ζάχαρη.
2 ασπράδια αβγά,
120 μέλι,
30γρ γλυκόζη
100γρ πραλινα που θα φτιάξουμε,
400γρ κρέμα γάλακτος 35%χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι
Εκτέλεση
Βαζουμε τα φουντούκια στο φούρνο για λίγο να τα ψήνουμε. Στο μεταξύ βάζουμε ένα αντικολλητικο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μόλις καραμελωσει ρίχνουμε στο τηγάνι τα ζεστά φουντούκια, ανακατεύουμε για μερικά λεπτά και τα αδειαζουμε σε μια λαδόκολλα να κρυώνουν.
Σπάμε τα μισά από την καραμέλα με τα φουντούκια σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μουλτι λίγα λίγα μέχρι να γίνει κρέμα, η πραλινα. Αφήνουμε λίγα χοντρόκομενα φουντούκια για πάνω και λίγα τα κάνουμε μικρά κομμάτια σαν τρίμματα, και μετά τα ανακατεύουμε με την πραλινα.
Για το πάρφε.
Χτυπάμε στο μίξερ τα σσπραδια. Παράλληλα βάζουμε το μέλι και την γλυκοζη σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε μετά τα ρίχνουμε αργά αργά στα ασπράδια χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Συνεχίζουμε έως αφρατεψει και κρυώσει το μείγμα.
Προσθέτουμε και την πραλινα, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και στο τέλος ενσωματωνουμε την παχυρρευστη κρέμα γάλακτος.
Σε μια φόρμα του κέικ βάζουμε την μισή κρέμα που φτιάξαμε, στην μέση βάζουμε την πραλινα με τα τρίμματα και μετά βάζουμε την άλλη μισή κρέμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί το πάρφε
Για να ξεφορμαρουμε, το βάζουμε σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και το αναποδογυριζουμε σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε με χοντρόκομενα φουντούκια και σχέδια από λευκή σοκολάτα
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.