Συνταγές
Πάρα πολύ αφράτα! Ψωμάκια ( Brioche) Τρώγονται και σκέτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Κατερινα Στεφαν – ” Κρητικές -ελληνικές συνταγές !”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΛΤΕΛΕΣΗ
Αν θέλουμε Τα συνοδεύουμε με μαρμελάδα, σοκολάτα, η και αλμυρά ότι θέλουμε βάζουμε! Συνταγή :600 ml γάλα χλιαρό , 150 γρ βούτυρο, 80 γρ ζάχαρη, 20 γρ αλάτι, δύο φακελάκια ξηρή μάγια και ένα κιλο αλεύρι!
Ένα κρόκο αυγού για επαληψη! Δυαλιουμε στο χλιαρό γάλα την μάγια και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά! Ζυμωνουμε την ζύμη και φτιάχνουμε τα ψωμάκια σε ότι σχήμα θέλουμε, σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τα ψωμάκια και σκεπάζουμε για μια ώρα να φουσκώνουν.
Τα ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδισουν, περίπου 20 λεπτά! ( εγώ τα έκανα πλεξούδες η συνταγή τα δείχνει στρογγυλα)
Η Συνταγή είναι της κ. Κατερινα Στεφαν – ” Κρητικές -ελληνικές συνταγές !”.