Γλυκα
Πάμε να φτιάξουμε Ζουμερό μυρωδάτο κέικ με μήλα και καρύδια
ΥΛΙΚΑ: 3 αυγά 1 φλιτζάνι ζάχαρη ( 250 ml.) 325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 και 1/3 φλιτζανιού ) 20 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι ) 1 πρέζα αλάτι 125 ml. λάδι, 3 μέτρια μήλα τριμμένα στο μπλέντερ ,με 1 κουταλιά σούπας λεμόνι για να μην μαυρίσουν 1/2 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα 1/2 κουταλάκι του […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από plathozymarakia
ΥΛΙΚΑ:
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη ( 250 ml.)
325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 και 1/3 φλιτζανιού )
20 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι )
1 πρέζα αλάτι
125 ml. λάδι,
3 μέτρια μήλα τριμμένα στο μπλέντερ ,με 1 κουταλιά σούπας λεμόνι για να μην μαυρίσουν
1/2 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
1/2 κουταλάκι του κουταλιού κανέλα
1 βανίλια-ζάχαρη με άρωμα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βουτυρώνουμε με βούτυρο ή λάδι την φόρμα του κέικ διαστάσεων 20 εκατ διάμετρο και ύψος 10 εκατ και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με λίγο αλεύρι τη φόρμα.του κέικ .
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα πιρούνι ή αυγουλοδάρτη για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα μας (όχι περισσότερο).
Προσθέτουμε στα αυγά και το λάδι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά μας . Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας .
Καθαρίζουμε τα μήλα, πλύσιμο και τα τρίβουμε στο μεγάλο τρίφτη ή στο μπλέντερ ,όπως σας αρέσει. Μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε και τα ραντίσουμε με το χυμό λεμόνι να μην μαυρίσουν .
Προσθέτουμε στο μείγμα με το αυγό 1/2 του αλευριού με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ το μείγμα και προσθέτουμε τα μισά από τα τριμμένα μήλα., και τα μισά καρύδια
Και πάλι, προσθέτουμε το 1/2 του αλευριού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μήλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα τα καρύδια και το αλεύρι . Ανακατεύουμε το μείγμα για λίγο ελαφρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μεσαία σχάρα με αντιστάσεις Ψήνουμε περίπου 30-35 λεπτά.. Ελέγχουμε με το … ξύλινο σουβλάκι ή μαχαίρι και προσέχουμε…κάθε φούρνος ψήνει με διαφορετικό τρόπο.
Προσοχή έχει περισσότερη υγρασία λόγου του μήλου θέλει καλό ψήσιμο.
Περιμένουμε το ψημένο κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά και αφαιρούμε από την φόρμα γυρίζοντας το ανάποδα πάνω σε μια πιατέλα για κέικ .
Και πασπαλίζουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Κόβουμε το μυρωδάτο μας κέικ με μήλα όταν κρυώσει εντελώς.