Συνταγές
Φτιάξτε την πιο εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα της τεμπέλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Λένα Νησιάντση – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο
4 αυγά, μεσαία
1 λίτρο γάλα πλήρες
1 κτσ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. ελαιόλαδο
2 ⅕ κτσ. ρίγανη, αποξηραμένη
250 γρ. mix τυριών
200 γρ. ζαμπόν, σε φέτες
30 γρ. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
βούτυρο, για τη φόρμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε το ψωμί στο πολυμίξερ και προσθέτουμε τα υγρά ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα στερεά και κρατάμε μισή φρυγανιά και 50 γρ. τυριά για επάνω.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί γύρω στα 28 εκ. και πασπαλίζουμε με την μισή φρυγανιά. Βάζουμε το μείγμα και το ισιώνουμε.
Πασπαλίζουμε το υπόλοιπα τυρί και φρυγανιά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς γύρω στα 40′.
Η συνταγή είναι από Λένα Νησιάντση – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πάμε για ζαμπονοκασερόπιτα που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Η συνταγή είναι της κ. Xristina Gewrgiopoulou – “Χρυσές Συνταγές“.
Υλικά:
4 αυγά
100 γρ. αλεύρι
150 γρ. γάλα
250 γρ. ζαμπόν
1 κ.γ.λ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. κασέρι
μισό κουταλάκι αλάτι
150 γρ. φέτα τριμμένη και
λίγο βούτυρο για την μακρόστενη φόρμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα 4 αυγά για δύο λεπτάκια, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, το χτυπάμε για άλλα δύο λεπτά.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας το κασέρι, την φέτα και το ζαμπόν, τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Βουτυρώνουμε καλά την φόρμα και ρίχνουμε όλο το υλικό μέσα στην φόρμα μας.
Το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτάκια και είναι έτοιμη.
Η συνταγή είναι της κ. Xristina Gewrgiopoulou – “Χρυσές Συνταγές“.