Συνταγές
Πάμε για γλυκάκι; Πάστα πορτοκαλιού γεμάτη πλούσιο άρωμα και γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Elenh Moschopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση..
240γρ γάλα
1κτγ κανέλα
1κσ μέλι
Ξύσμα από πορτοκάλι
140γρ κουβέρτουρα 65%
2 πακέτα πτι Μπερ
Για την κρέμα πορτοκαλιού
500γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
40γρ κορν φλαουρ
150γρ ζάχαρη
500μλ φυτική σαντιγί
+300 μλ φυτική σαντιγι για διακόσμηση
Διακόσμηση.
σιρόπι καραμέλα κι κερασακια!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, την κανέλα ,το μέλι,το ξύσμα,κι ανακατεύω καλά αφήνω να πάρει βραση για ένα λεπτό κι μετά αποσύρω από την φωτιά…κι ρίχνω μέσα την κουβέρτουρα σε κομματάκια κι αφήνω να λιώσει..
ανακατεύω απαλά κι ρίχνω σιγά σιγά το μείγμα από τα μπισκότα τα οποία πρώτα τα έχω κάνει σκόνη στο μπλέντερ. παίρνω ένα ταψί διαστάσεις 32 επί 25 απλώνω σε ίσα μέρη με την παλάμη Μου… απαλά…
Διαδικασία για κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα βάζω το χυμό από το πορτοκάλι την ζάχαρη και το κορν φλαουρ.. ανακατεύω μέχρι να πηξη όχι πολύ να είναι ρευστή… Και αφήνω μια ώρα να παγώσει εκτός ψυγείου…
Σε άλλο μπολ χτυπάω την σαντιγί κι ρίχνω λίγη λίγη μέσα στην κρέμα πορτοκαλιού…με απαλές κινήσεις αναμιγνειω καλά…απλώνω μετά πάνω από την βάση μπισκότου ομοιόμορφα…
Χτυπάω αλλά 300μλ σαντιγί κι διακοσμώ το γλυκό Μου …με σιρόπι καραμέλα ς κι κερασακια…!
Η Συνταγή είναι της κ. Elenh Moschopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”