Συνταγές
Υπέροχη θρεπτική ψαρόσουπα με μπακαλιαράκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 μεγάλα μπακαλιαράκια.
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι λευκό για σούπα.
1/2 ματσάκι σέλινο
1 τομάτα
1 κρεμμύδι
2 πατάτες
2 καρότα
1/2 μέτρια κατσαρόλα νερό με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι
Για το αβγολέμονο δύο αυγά και δύο λεμόνια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε πλένουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό το αλατι και το ελαιόλαδο.. αφήνουμε να βράσουν…όταν βράσουν ρίχνουμε τα ψαράκια που τα έχουμε καθαρίσει ..
τα αφήνουμε να βράσουν και αυτά ..και να βγάλουν όλη την ουσία τους… βγάζουμε τα μπακαλιαράκια προσεκτικά με μία τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα .
Προσθέτουμε το ρύζι να βράσει και αυτό …στην συνέχεια κάνουμε το αυγολέμονο και αναμειγνύουμε με το ζωμό. Τα ψαράκια τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε σε μία πιατέλα με λάδι και λεμόνι…
προσθέτουμε μερικά κομμάτια στο πιάτο μας και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Ο ΧΑΛΒΑΣ της Φιλιώς! Νηστίσιμος με σούπερ γεύση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Cooking Tips’ Σπιτικά”
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί άνθος αραβοσίτου
2 ποτήρια ζάχαρη
125 γρ βούτυρο φυτικό
4 ποτήρια νερό
2 βανίλιες
Την ζάχαρη και το νερό τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι του νερού τα κλασικά όχι τα μεγάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα ΥΛΙΚΑ μαζί.
Ανακατεουμε καλά να μην μας κολλήσει.
Έχουμε λαδώσει με μια χαρτοπετσέτα μια φόρμα.
Όταν πήξει ο χαλβάς μας, τον ρίχνουμε στην φόρμα, αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε μια ωραία πιατέλα και γυρίζουμε τον χαλβά μας.
Λιωνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα και ρίχνουμε στον χαλβά μας με ένα κουταλάκι.
Σερβίρουμε με ότι φρούτο μας αρέσει!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Cooking Tips’ Σπιτικά”