Συνταγές
Ο πιο εύκολος Μουσακάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs
Υλικά
-2 μεγάλες πατάτες
-2 μεγάλα κολοκυθάκια
-2 μεγάλες μελιτζάνες
Για τον κιμά
-5 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
-1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
-700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
-50 ml λευκό κρασί
-500 γρ. σάλτσα ντομάτας
-1 φύλλο δάφνης
-1 κ.γ. αλάτι
-1 πρέζα ζάχαρη
-1/2 κ.γ. μαυροπίπερο
-1 κ.γ. ρίγανη
-1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
-1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για την μπεσαμέλ
-150 γρ. βούτυρο
-150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-1300 ml γάλα
-1 & 1/2 κ.γ. αλάτι
-1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
-1/3 κ.γ. μαυροπίπερο
-50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
-3 κρόκοι
Για πασπάλισμα
-φρυγανιά
-παρμεζάνα, τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, κόβοντας σε μακρόστενες φέτες τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες. Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε για λίγο έως ότου ροδίσουν ελαφρώς. Κατόπιν, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.
Σε ένα πυρέξ το οποίο βάζουμε σε ένα μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το 1 κρεμμύδι και την μία σκελίδα σκόρδο αφού τα έχουμε ψιλοκόψει. Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι έως ότου ροδίσουν. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα 700 γραμμάρια του μοσχαρίσου κιμά, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου ο κιμάς πάρει χρώμα από το ψήσιμο. Ρίχνουμε τώρα στο πυρέξ και 50 γραμμάρια λευκό κρασί. Ανακατεύουμε συνεχώς.
Το επόμενο βήμα είναι να ρίξουμε στο σκεύος τα 500 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας, το 1 φύλλο δάφνης, την 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι, 1 πρέζα ζάχαρι, 1/2 κουταλιά του γλυκού μαυροπίπερο, 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη και μισό κομμένο ματσάκι μαιντανό. Ανακατεύουμε καλά όλα αυτά τα υλικά.Αφήνουμε να μαγειρευτούν καλά για περίπου 15 λεπτά.
Σε μία λαμαρίνα ψησίματος διαστάσεων περίπου 30Χ40 εκατοστών, στρώνουμε τις τηγανισμένες φέτες από τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και στρώνουμε κατόπιν τις φέτες από τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνουμε ξανά και συνεχίζουμε στρώνοντας τις μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε πάλι ελαφρώς με αλάτι και πιπέρι.
Αδειάζουμε τώρα το περιεχόμενο από το πυρέξ επάνω από τις μελιτζάνες στη λαμαρίνα και το στρώνουμε καλά με την σπάτουλα.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε 150 γραμμάρια βούτυρο, και 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύουμε καλά με τον αναδευτήρα για 2 λεπτά.Προσθέτουμε σταδιακά και τα 1300 γραμμάρια γάλακτος, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέτουμε μία και ακόμα μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα.Ρίχνουμε στο κατσαρολάκι και μισή κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο, 1/3 του κουταλιού του γλυκού μαυροπίπερο, 50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη. Ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε προσθέτοντας και 3 κρόκους αυγού. Ανακατεύουμε και έχουμε έτοιμη την μπεσαμέλ.
Αδειάζουμε την μπεσαμέλ επάνω από τον τον κιμά στη λαμαρίνα και το στρώνουμε καλά.
Πασπαλίζουμε τώρα την μπεσαμέλ, με φρυγανιά και κατόπιν με λίγη τριμμένη παρμεζάνα επίσης.
Βάζουμε τη λαμαρίνα σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για περίπου 30 έως 40 λεπτά.
Μετά και από το ψήσιμο, η συνταγή μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs