Συνταγές
Σοκολατένιος κορμός για τις βραδυνές λιγούρες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Lena Skouteri – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-2 πακέτα πτι μπερ
-1 πακέτο βούτυρο
-1 πλάκα κουβερτούρα
-1 κουτί ζαχαρούχο
-μισό σφηνάκι κονιάκ
-1 πακέτο γκοφρέτα αμαρέτι
-πολύχρωμη τρούφα και σταγόνες σοκολάτας φράουλας για την διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο, το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.
Τρίβουμε τα μπισκότα μαζί με τι γκοφρέτες και τα ρίχνουμε στο λειωμένο μίγμα.
Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί όλο το μίγμα.
Το αδειάζουμε πάνω σε λαδόκολλα και το τυλίγουμε σε ρολό.
Αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
Διακοσμούμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Τρώγεται παγωμένο και είναι τραγανό.
Η συνταγή είναι από Lena Skouteri – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή ..
Ο ΚΟΡΜΟΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ; ΤΟΥΡΤΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΚΟΡΜΟΣ
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπωλ 250 γραμμάρια βούτυρο μαλακό, 1 κούπα άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 6 κουταλιές της σούπας κακάο, 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ, 1 βανίλια, μισή κούπα καρύδια, 4 κουταλιές της σούπας λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε 2 πακέτα πτι μπερ μπισκότα Παπαδοπούλου μουσκεύοντάς τα σε λίγο γάλα.
Το ζυμώνουμε και το τοποθετούμε σε ταψάκι με ζελατίνα και το βάζουμε κατάψυξη.
Την επόμενη μέρα το αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα και λιώνουμε σε μπεν μαρί 300 γραμμάρια λευκή σοκολάτα και την ρίχνουμε πάνω.
Διακόσμηση ότι θέλουμε
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.