Συνταγές
Υπέροχος σιμιγδαλένιος χαλβάς αγαπημένος και λαχταριστός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Eleni Kalantzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
2 κούπες (500 γρ) σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα λάδι (εγώ έβαλα μισό σπορέλαιο κ μισό ελαιόλαδο)
2 κούπες ζάχαρη
5 κούπες νερό
1/4 κούπας καρυδόψιχα χοντροκομμένη (εγώ δεν έβαλα)
1/4 κούπας κουκουνάρια (εγώ έβαλα ηλιόσπορους)
1/4 κούπας σταφίδες ξανθές (εγώ έβαλα παραπάνω)
1 κ.γλ.κανέλα
1 κάψουλα βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα για 2 με 3 λεπτά κ όσο είναι καυτό το νερό ρίχνουμε στο τέλος την κάψουλα βανίλιας και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε μια άλλη ψηλή κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε τα καρύδια και τα κουκουνάρια (εγώ έβαλα μόνο ηλιόσπορους) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μη μας καεί. Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τις σταφίδες.
Προσθέτουμε το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί. Βάζουμε το χαλβά σε ελαφρώς λαδωμένη φόρμα του κέικ ή σε ατομικά φορμάκια. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, πασπαλιζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Eleni Kalantzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Melissa.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για κλασσικό χαλβά σε σούπερ εκτέλεση χωρίς λάδι
Η Συνταγή είναι της κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
Υλικά:
2 ποτηρια σιμιγδαλι
2 ποτηρια ζαχαρη
Κανελα
Ροδοσταγμα
8 ποτηρια νερο
Ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
Χυμο απο πορτοκαλι
Εκτέλεση:
Βαζω το νερο την ζαχαρη το ροδοσταγμα την κανελα στην φωτια
Μολις βρασει αφαιρω την κανελα και βαζω το σιμιγδαλι και ξυσμα απο 1 πορτοκαλι και το χυμο
Ανακατευω μεχρι να πηξη το βαζω σε φορμα
Η Συνταγή είναι της κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”