Συνταγές
Ο καρυδάτος μπακλαβάς των Χριστουγέννων
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Χριστούγεννα χωρίς Μπακλαβά δεν γίνεται! Ας δούμε μαζί μία την συνταγή για καρυδάτο Μπακλαβά που θα κάνουμε αυτές τις γιορτές μαζί! Ξεκινάμε:
Yλικά:
1 κιλό καρύδια αλεσμένα
1 κιλό φύλλο κρούστας
2 φλ. ζάχαρη
Λίγο μοσχοκάρυδο
250γρ βούτυρο γάλακτος
Γαρύφαλλο ολόκληρο (σε καρφάκια)
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
Μισό λεμόνι πλυμένο καλά
5 φλ. νερό
Eκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα καρύδια με το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια, στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί 3 φύλλα κρούστας, χωρίς να τα βουτυρώσουμε. Στο τελευταίο φύλλο (3ο) πασπαλίζουμε μερικές κουταλιές από το μείγμα καρυδιού, που φτιάξαμε προηγουμένως.
Συνεχίζουμε την διαδικασία με φύλλο-γέμιση-φύλλο έως ότου τελειώσουν τα φύλλα μας. Φροντίζουμε στην κορυφή και στην βάση του μπακλαβά μας, να κρατήσουμε 3 φύλλα κρούστας χωρίς γέμιση. Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια και σε κάθε κομμάτι καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο.
Βάζουμε το βούτυρο να κάψει καλά και το ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά στο γλυκό μας, κυρίως, στα σημεία που το έχουμε κόψει.
Ψήνουμε το γλυκό στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 2 ώρες. Όταν ψηθεί το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το περιχύνουμε με το σιρόπι, που έχουμε για 5 λεπτά.
Καλή επιτυχία! Καλές γιορτές!
ΠΗΓΗ: sintagespareas.gr