Συνταγές
Λατρεύεις την σοκολάτα; Δοκίμασε έναν απλό κορμό με μπισκότα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα πτί μπερ
250γρ γάλα χλιαρό
3 κ.σούπας βιτάμ σόφτ..
3 κ.σούπας κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομάτια ρίχνουμε το γάλα και το βιτάμ…ΤΑ ζυμώνουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν…και βάζουμε στο ψυγείο μισή ώρα…Όση ώρα είναι στο ψυγείο χτυπάμε στο μίξερ 1 ερμόλ με 3 κ.σούπας ζάχαρη άχνη
Παίρνουμε 2 κομάτια λαδόκολλα και ανοίγουμε σε παραληλόγραμμο σχήμα όσο μπορουμε καλύτερα το μείγμα από τα μπισκότα..Απλώνουμε τη σαντιγί μου και πασπαλίζουμε τρίμματα σοκολάτας και ρολάρουμε σφιχτά..κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα και βάζουμε κατάψυξη για 2 ώρες
Βγάζουμε έχουμε λιώσει 1 κουβερτούρα και βάζουμε και 2 κ.σούπας σαντιγί αναμιγνύουμε καλά
απλώνουμε παντού επάνω στον κορμό
Ε τον στόλισα και λίγο να ομορφύνει
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τον αγαπημένο χαλβά λίγο πειραγμένος με σοκολάτα κουβερτούρα .
Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζανι ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
2 φλυτζάνια ζάχαρη όχι γεμάτα
4 φλυτζάνια νερό
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
λίγο χυμό λεμονιού
100 γρ κουβερτουρα
Αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού
Καβουρδιζουμε το σιμιγδάλι ρίχνουμε το σιρόπι το ξύσμα και πριν πήξει το μείγμα το χωρίζουμε στη μέση και στο μισό προσθέτουμε τη σοκολάτα στρώνουμε σε φόρμα σε στρώσεις για να γίνει το σχέδιο στολίζουμε με αμύγδαλα
Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “Μπαχάρι και κανέλα.”.