Συνταγές
Λιγκουίνι ολικής με κιμά και τριμμένη φέτα κατσικίσια… Θαυμάσιο φαγητό αγαπημένο και νόστιμο..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα Λιγκουίνι στο νερό όχι πολύ διότι δεν τα στραγγίζω.
Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνω τα Λιγκουίνι, λίγο ελαιόλαδο, μαυροπίπερο, 1κτσ. νοστιμιά προαιρετικά.
Αφήνουμε να βράσουν για 15′, σβήνω, αποσύρουμε από το μάτι, ετοιμάζουμε τον κιμά, 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο
το σωτάρουμε σε 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά, τον σωτάρουμε μέχρι να αλλάξει το χρώμα του, προσθέτουμε 1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο, προσθέτουμε 1 κουτάκι pummaro 250γρ., μαυροπίπερο, ρίγανη, 1 κτσ. νοστιμιά προαιρετικά, και αφήνουμε να βράσει,
μόλις πήξει ελαφρά είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε με τα Λιγκουίνι και τυριά της αρεσκείας μας.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις ονειρεμένο πιάτο με αυγά και κιμά.
Η συνταγή είναι από κ. Γιώργος Κρεουζης Αγγελικη Πετρακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Είναι υπέροχα απλωμένα επάνω σε φέτες ψωμιού, ψημένα μέσα σε σάλτσα κιμά με κομμάτια τυριού φέτας.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τον κιμά στο τηγάνι και τον ζεσταίνουμε, προσθέτουμε ίσα- ίσα μισό ποτήρι κρασιού νερό και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε να πάρει βράση να απορροφηθεί το νερό και ρίχνουμε τα αυγά.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη ή πιπέρι την επιφάνεια τους.
Ρίχνουμε μια τσιμπιά ίσα- ίσα αλάτι στους κρόκους των αυγών.
Ρίχνουμε κομμάτια φέτας μέσα στο τηγάνι σε διάφορα σημεία.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και κλείνω με καπάκι το τηγάνι.
Όταν είναι έτοιμα τα αυγά και ψημένα τελείως γύρω-γύρω και στον κρόκο, αφαιρουμε από την φωτιά το φαγητό.
Τα αυγά ψήνονται στην σάλτσα του κιμά δεν μένουν ωμά.
Σερβίρουμε με ότι θέλουμε, π.χ επάνω σε φέτες ψωμιού.
Η συνταγή είναι από κ. Γιώργος Κρεουζης Αγγελικη Πετρακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.