Συνταγές
Νοστιμότατο φαγητό – κατσικάκι γιουβέτσι σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Κατσικακι
1 πακ κριθαράκι μετριο
1 κ.γ πάπρικα
2 μπαχάρια
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.σ πελτε
1 δαφνοφυλλο
Λάδι αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Είχα κατσικάκι ντόπιο από το χωριό το αλατοπιπερωσα καλά και το έβαλα στην γάστρα να ψηθεί με λιγο νερό πρώτα από την ανάποδη μεριά και μετά το γύρισα από την άλλη. Προσθεσα τις ντομάτες τα μπαχαρικά και ένα ποτήρι νερό που μέσα είχα διαλύσει τον πελτέ .
Το άφησα να ψηθεί. Μετά το έβγαλα και το άφησα στην άκρη.Εριξα το κριθαράκι αφού το έχω περάσει λίγο από το τηγάνι να γυαλίσει και το ανάλογο ζεστο νερό και ψήνω στους 200 μέχρι να γίνει το κριθαράκι .
Λίγο πριν το τέλος προσθέτω το κατσικάκι που έχω κόψει σε μερίδες και το αφήνω να ροδισει.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Αλεξάνδρα Κυριάκη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που θα ετοιμάσεις στο σπίτι σου και θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Ονειρεμένο Γιουβέτσι στην κατσαρόλα με μανιτάρια
ΥΛΙΚA
600 γρ. μανιτάρια κομμένα στα 4
200 γρ. κριθαράκι
50 γρ. ρύζι μαύρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πάστα ντομάτας
ψιλοκομμένο βασιλικό
½ κουταλάκι μυρωδικά ξερά (μαντζουράνα, θυμάρι, δυόσμο)
100 γρ. τριμμένη μυζήθρα
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά, ρίχνουμε και το κριθαράκι μαζί με το ρύζι, στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και όλα τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε νερό ζεστό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό και βράζουμε για 15’.
Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
Μπορούμε να παραλείψουμε τη μυζήθρα για να έχουμε ένα νοστιμότατο νηστίσιμο πιάτο.
allimatia