Συνταγές
Δεν μπορείς να αντισταθείς στο γαλακτομπούρεκο – αγαπημένο γλυκό που γίνεται κόλαση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Χρύσα Ψωμιάδου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για το σιρόπι
σε μια κατσαρόλα ρίχνω 2 μισή κούπες ζάχαρη, 500 ml νερό και 3-4 φλούδες από λεμόνι.
Μόλις αρχίζει να βράζει αποσύρουμε μετά από 5 λεπτά από την φωτιά.Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
για την κρέμα
σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 1 λίτρο γάλα. Το αφήνω σε χαμηλή φωτιά και μόλις πάρει να βράζει ρίχνουμε 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό, 1 μισή κούπα ζάχαρη, 2 βανίλιες και ανακατεύουμε . Όσο αρχίζει να δένει ρίχνουμε 50 gr βούτυρο και 4 αυγά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Λιώνουμε βούτυρο αγελαδινό και αλείφουμε καλά το ταψί και απλώνω έτοιμα φύλλα κρούστας. Στρώνουμε 5-6 φύλλα στην βάση και εναλλάξ ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε την κρέμα που έχει κρυώσει. Κλείνουμε τις άκρες, τις αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Απλώνουμε τα υπόλοιπα 5-6 φύλλα κρούστας και βουτυρώνουμε καλά. Κλείνουμε καλά τα πλάγια και χαράσουμε τα κομμάτια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψήνουμε στον αέρα για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφού βγει και είναι ζεστό ρίχνουμε το κρύο σιρόπι. Κόβουμε αφού κρυώσει
Νόστιμη συνταγή από “Χρύσα Ψωμιάδου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ο ενθουσιαμός στην κουζίνα δεν σταματάει.. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή για ονειρεμένο γαλακτομπούρεκο με χειροποίητα φύλλα!
Η Συνταγή είναι της κ. Γιώργος Παπαπαράσχου – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”
ΥΛΙΚΑ
Γιά την ζύμη:
500γρ αλεύρι,
240γρ νερό,
15γρ λάδι
15γρ ξύδι για 8 φύλλα των 100γρ
Για την κρέμα:
2κιλά γάλα πλήρες( ή αγελαδινό φρέσκο)
700 γρ ζάχαρη,
1.5 φλιτζάνι του τσαγιού χοντρό σιμιγδάλι,
4 αυγά και
1κσ φυτίνη!
Για το σιρόπι:
1κιλό νερό,
1κιλό ζάχαρη,
1 κουτάλι μέλι(στο τέλος) και
λίγο λεμόνι!
Εκτέλεση:
Ανοίγω πολύ 4 φύλλα (ένα ένα) τα κόβω στην μέση και τα βάζω τεντωμένα κάτω στο ταψί και έτσι γίνονται 8.
Βουτυρώνω ταψί και φύλλα με φρέσκο αγελαδινό βούτυρο.Ψήνω αυτά τα οκτώ φύλλα.
Βάζω την γέμιση.
Ανοίγω άλλα 4 φύλλα τα κόβω στην μέση,έτσι γίνονται 8 ,βουτυρώνω χαράζω και ψήνω στους 180 βαθμούς.Βγάζω σε 50 λεπτά(αναλόγως τον φούρνο) και βάζω το κρύο σιρόπι στο ζεστό γαλακτομπούρεκο!
Η Συνταγή είναι της κ. Γιώργος Παπαπαράσχου – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”