Συνταγές
Τηγανόψωμο ή τυρόπιτα στο τηγάνι, βασικά όπως και να το πεις.. είναι πεντανόστιμο!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρίνα- Αλέξης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
70γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (μπορείτε να βάλετε και αλεύρι γ.ο.χ. με 1κ.γ.μπεικιν)
3 αυγα
200γρ στραγγιστό γιαούρτι
70γρ φέτα τριμμένη
70γρ gooda ή ο,τι άλλο έχετε
Ελάχιστο αλάτι,ρίγανη, πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Τα ανακατεύετε όλα μαζί, ρίχνετε ελάχιστο λάδι σ ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Προσθέτετε το μείγμα και το ψήνετε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές σε χαμηλή φωτιά!!
Μπορείτε να το ψήσετε και στο φούρνο σε λαδωμένο ταψάκι αντιστάσεις στους 180.
Η Συνταγή είναι από Μαρίνα- Αλέξης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις ομελέτα με πατάτες τηγανιτές και τυριά
Υλικά
• 6 αυγά χτυπημένα
• 2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή κομμένες σε κυβάκια
• 3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μπαστούνια
• ½ πιπεριά ψιλοκομμένη
• 2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι
• 2 κουτ. σούπας γκούντα
• 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
• 1 κουτ. σούπας γάλα
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις πατάτες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες.
Σ᾿ ένα μπολ χτυπάμε τ᾿ αυγά, προσθέτουμε τα τυριά, το γάλα, τη γαλοπούλα και αλατοπιπερώνουμε.
Σ᾿ ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο ή τη φυτίνη, ρίχνουμε τις πατάτες, τις απλώνουμε και τις περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά.
Όταν ροδίσουν απ᾿ τη μία πλευρά, με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου ή δίσκου ή μ᾿ ένα μεγάλο καπάκι, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και την τηγανίζουμε για 3΄- 4΄ λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει κι απ᾿ την άλλη.
Τη σερβίρουμε ζεστή.
— Εάν θέλουμε, αντί να την τηγανίσουμε, μπορούμε να την ψήσουμε στο φούρνο, σε λαδωμένο ταψάκι, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C.
Μερίδες: 4