Συνταγές
Υπέροχο κέικ φουντουκιού γεμιστό με μερέντα σοκοφρέτα και φουντούκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ:
1φλιτζανι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 2 φλιτζάνια ζάχαρη,3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει, 4 αυγά, μισό φλιτζάνι φουντούκια τριμμένα, μισό φλιτζάνι γάλα, λικέρ της προτιμησης σας,εγώ έβαλα λικέρ φουντουκιού
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και αδειάζουμε σε βουτυρωμενο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 40 με 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει
Για την γέμιση: ένα μικρό βαζακι μερεντα,δυο σοκοφρετες, μισό φλιτζάνι φουντούκια ψιλοτριμμενα.
Τρίβουμε με τα δάχτυλα τις σοκοφρετες και τις βάζουμε στην μερεντα, μαζί με τα φουντούκια.
Ανακατεύουμε και αν το μίγμα είναι πολύ σφιχτό , ρίχνουμε λίγο γάλα εβαπορε.
Κόβουμε το κέικ σε δυο δίσκους ή τρεις και βάζουμε ενδιάμεσα την γέμιση. Ενώνουμε το κέικ
Για τη επικάλυψη λιώνουμε σοκολάτα κουβέρτα και της προσθέτουμε δυο κουταλιές ψιλοτριμμενο φουντούκι.
Γλασαρουμε το κεικ
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Οι πιο ωραίες καριόκες με μελομακάρονα και κέικ που περίσσεψαν!
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Kapodistria – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δύο φέτες κέικ κακάο, οχτακόσια γρ μελομακάρονα,
διακόσια καρύδια χοντροκομμένα, όσο πάρει βούτυρο λιωμένο μεχρι να πάρουμε ενα μίγμα ωραίο και εύπλαστο (γύρω στα 50-80 γρ), δυο κσ μέλι,
δύο κσ κακάο, δύο κσ σκόνη σοκολάτα ρόφημα (γτ μου τελείωσε το κακάο), πέντε μπισκότα oreo σπασμένα που βρίσκονταν στο ψυγείο, τρία μπισκότα digestive σπασμένα και δυο κσ κονιάκ..
Όλα μαζί καλό ανακάτεμα και δοκιμαστε μήπως χρειάζεται να προσθέσετε κάτι.. Αν θελετε περισσότερο κακάο, ή αν χρειάζεται πχ περισσότερη γλύκα κτλ..
Τα κάνετε δύο μπαστούνια και τα τυλίγετε με μεμβράνη σφιχτά κ στην κατάψυξη για δυό τρείς ώρες..
Κοβετε σε φέτες οσο πάχος θέλετε και τις περνάτε απο λιωμένη κουβερτουρα που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.. Φτιάξτε τις και θα με θυμηθείτε
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Kapodistria – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.