ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
-1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-1 τριμμένο μήλο
-1 φλιτζάνι γάλα
-1 αυγό
-3 κ.σ. μέλι
-1 κ.σ. κανέλα
-4 κ.σ. ελαφρύ λάδι (πχ. αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο)
-ότι σ’ αρέσει για να τις γαρνίρεις μέλι, κανέλα, φρούτα, ζάχαρη άχνη, λιωμένη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, παγωτό και η λίστα δεν σταματά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάς το αυγό με το γάλα και την κανέλα. Το αναμειγνύεις με το αλεύρι και το μπέικιν. Προσθέτεις το τριμμένο μήλο και το μέλι και ανακατεύεις καλά. Το μείγμα σου είναι έτοιμο!Σε αντικολλητικό τηγανάκι ζεσταίνεις μια κουταλιά λάδι και ρίχνεις με ένα κουτάλι από το μείγμα σου. Αφού ροδίσεις και από τις δυο πλευρές συνεχίζεις με την επόμενη τηγανίτα. Εμένα γίνονται τραγανές γύρω γύρω και αφράτες στο κέντρο, μια νοστιμιά! Συμπληρώνεις λάδι όταν δεις ότι τελειώνει αλλά με φειδώ για να γίνει ελαφρύ το πρωινό μας. Τις ακουμπάς σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να σερβίρεις.
Τρώγονται ζεστές με μεγάλο χαμόγελο. Βάζω πάντα μελάκι και λίγη κανέλα. Η συγκεκριμένη συνταγή επειδή έχει το μήλο κάνει τις τηγανίτες ήδη γλυκειές οπότε ίσως δε θες να τις περιχύσεις με επιπλέον μέλι. Η απόφαση δική σου!
Και καλή σου όρεξη!