Συνταγές
Υπέροχος μπακλαβάς με μπόλικο καρύδι, αμύγδαλα και βούτυρο αγελαδινό.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Αθηνέου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό φύλλο κρούστας μισό κιλό αμύγδαλα και καρύδια 300 γραμ βούτυρο 1 κουτάλια κανέλα τρίμενη μισό πακετάκι φρυγανιές 1 κιλό ζάχαρη για το σιρόπι λίγο ξύλο κανέλα μισό λεμόνι χυμό.
Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη τρία και μισό νερό το ξύλο κανέλα για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό λεμόνι για 2 λεπτά και έτοιμο.
Σε μπολ λιώνουμε το βούτυρο με πινέλο πασαλιβο ένα ταψί 3 φύλλα τα αλεϊφουμε και τα στρώνουμε έχω αλεσμένα τα υλικά και της φρυγανιές τα ανακατεύουμε σε μπολ μαζί με την κανέλα και ρίχνο μια χούφτα
συνέχεια τα υπόλοιπα φύλλα τα τελευταία να είναι 5 από επάνω. Τον κόβουμε από επάνω και ψήνουμε για 1 ώρα στους 160 στο αέρα. Ρίχνουμε το σιρόπι και έτοιμος.
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Αθηνέου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Οι πιο λαχταριστές σοκολατένιες φωλιές
Η Συνταγή είναι από κ. Eirini Artsi – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ
μπολάκια
350γρ κουβερτούρα Γιώτης (προσοχή οχι γάλακτος)
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί αφήνουμε να κρυώσει καλά
Βουτάμε τα φουσκωμένα μπαλονάκια και στριφογυρίζουμε να απλωθεί η σοκολάτα πάνω τους
Στρώνουμε μία λαδόκολλα στον πάγκο μας βάζουμε μισή κουταλίτσα σοκολάτα και τοποθετούμε επάνω το μπαλονάκι μας
Αφήνουμε να κρυώσει μία με μιάμιση ώρα σπάμε με καρφίτσα το μπαλόνι και το αφαιρούμε προσεκτικά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ.
500 γραμμάρια παγωμένη κρέμα γάλακτος.
300 γραμμάρια σοκολάτα Γιώτης.
100 γραμμάρια γάλα.
Εκτέλεση
Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε το καυτό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα
Αφήνουμε να κρυώσει και τη ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος αφού την έχουμε κάνει σαντιγί και ανακατεύουμε προσεκτικά
Γεμίζουμε τα σοκολατένια μπολάκια μας και διακοσμούμε με φρούτα της αρεσκείας μας…
Η Συνταγή είναι από κ. Eirini Artsi – “Μπαχάρι και κανέλα.”.